Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihočeské letiště hledá provozovatele občerstvení. V plánu je 14 letů týdně

, aktualizováno 30. ledna 2024, 9:42

Jihočeské letiště v Plané u Českých Budějovic se chystá na novou sezonu. Ta nabídne více letů a řadu novinek, které souvisí i s občerstvením cestujících. Letiště totiž vypisuje záměr pronájmu gastro provozu a obchodních prostor.

První sezona byla malý zázrak. Z letiště budeme odlétat každý den, říká ředitel Ivan Trhlík

Českobudějovické letiště ukončilo svou první sezonu. Jeho branami prošlo deset tisíc cestujících, uskutečnilo se 28 letů. Jak sezonu hodnotí ředitel letiště? Jaké novinky se chystají, a jak to vypadá s využitím pozemků, které jsou pro ekonomické...

O vypsání výběrového řízení informoval jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS) na svém facebookovém profilu. Záměr pronájmu gastro provozu a obchodních prostor vypisuje letiště. To nabízí občerstvení, kavárnu a obchodní jednotky.

„Píšu to hlavně proto, že jsem v minulém roce zaznamenal diskuse, proč jsme na provoz v prvním roce zvolili provozovatele kantýny na krajském úřadu. Tu debatu někteří vedli jako bychom pronajímali obchodní prostory na letišti v Ruzyni, kde proudí cestující 24 hodin denně a někomu jsme tím „přihrávali obrovský kšeft“,“ vzkázal hejtman Kuba. 

Občerstvení provozovala českobudějovická společnost Fine Deli, jejímž jednatelem je krajský zastupitel a podnikatel v oboru gastronomie Jan Krob (ODS). Ten je také autorem projektu Kantýna by Honza Krob, který funguje ve dvou budovách krajského úřadu v ulicích U zimního stadionu a Boženy Němcové. 

Zástupci Jihočeského kraje, který je jediným akcionářem společnosti Jihočeské letiště České Budějovice, podle Martina Kuby chtěli, aby byl provoz funkční. 

Občerstvení na letišti provozuje krajský zastupitel. Příští rok bude nejspíš soutěž

Jihočeské letiště České Budějovice se před nedávnem pochlubilo novým občerstvením pro ty, kteří z jihu Čech míří na dovolenou. Provozuje ho krajský zastupitel a místní podnikatel Jan Krob (ODS). S ohledem na první odlety zvolili zástupci kraje a...

„Kolegové proto navrhli využít kantýnu, kterou máme řádně vysoutěženou ve veřejné zakázce na krajském úřadě a máme s ní zkušenosti. Dohoda byla, že oni nám potom předloží vyúčtování tržeb, abychom měli podklad pro to, jestli můžeme příští rok soutěžit nebo ne. Ten provoz, který jsme potřebovali zajistit, se dá spočítat v hodinách a je to počet letů krát dvě hodiny. My si nebyli jisti, co na trhu jdeme soutěžit a chtěli jsme mít jistotu kvality,“ popsal loni Kuba pro Budějckou Drbnu. 

Dnes uvedl, že si stojí za tím, že kraj zvolil „postup, který byl po věcné i právní stránce správný“. 

Nyní tedy letiště vypisuje soutěž pro nadcházející sezonu. Ta bude výrazně vytíženější než ta předchozí. „V letošní sezóně už bude 14 letů týdně a sezóna bude začínat v květnu a ne až v srpnu, jako loni. Tím je to obchodně zajímavější, ale fakt je nutné počítat s tím, že doba provozu je vždy vázána na cca 2 hodiny před odletem a prostě to není letiště s celodenním provozem. Prostory pro gastro provoz budou pronajímány s vybavením, abychom měli jistotu, že tam je vše co chceme, aby tam pro cestující bylo. Obchodní jednotky budou pak pronajímány bez vybavení,“ dodal hejtman.

Výběrová řízení potrvají do konce února a podle hejtmana budou zveřejněna na webových stránkách letiště i na jeho sociálních sítích. Zájemci se podle Martina Kuby mohou informovat u vedení letiště. 

Informace k soutěži zveřejnilo letiště na svém webu 30. ledna.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jihočeské letiště

Štítky jihočeské letiště, výběrové řízení, soutěž, občerstvení, letiště, planá, jihočeský kraj, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské letiště hledá provozovatele občerstvení. V plánu je 14 letů týdně  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.