Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Škodu za 700 tisíc způsobili muži, kteří z obchodu ukradli trezor

Pobyt za mřížemi hrozí dvěma mužům, kteří ukradli trezor z obchodu. Ten později našel náhodný kolemjdoucí. Kriminalistům se podařilo dvojici vypátrat. Způsobená škoda je více než 700 tisíc korun.

Českobudějovičtí kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku osmadvacet a sedmačtyřicet let. Viní je spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci.

„Muži se v listopadu loňského roku domluvili na vloupání do jednoho z obchodů na sídlišti Vltava. Nad ránem rozbili vstupní dveře a z kanceláře prodejny odcizili trezor s penězi, dárkové poukazy a z prodejního pultu mobilní telefon. Vše naložili a odvezli do lesa na Českobudějovicku, kde rozbitý trezor našel téhož dne náhodný kolemjdoucí,“ popsala policejní mluvčí Lenka Krausová.

Pro vyšetřovatele nejde o nové tváře. Oba muže znají z dřívější trestní činnosti. V minulosti dokonce už oba skončili ve vězení. Nyní jim hrozí, že se tam vrátí. 

„Škodu v řádech statisíců napáchali zloději nejen odcizením trezoru s penězi , ale i poškozením zařízení obchodu. Všichni, kteří se na objasnění tohoto případu podíleli, odvedli během krátké doby skvělou práci,“ dodala Krausová. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, krimi, jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škodu za 700 tisíc způsobili muži, kteří z obchodu ukradli trezor  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.