Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Bývalý primátor Juraj Thoma kandiduje do Senátu

Do senátních voleb se letos zapojí také Juraj Thoma (Hnutí Občané pro Budějovice). Bývalého primátora krajského města podporuje mateřské politické hnutí Občané pro Budějovice a politické hnutí Starostové.

Zástupci hnutí to dnes oznámili na tiskové konferenci. Juraj Thoma se bude ucházet o hlasy voličů v obvodu č. 14 (České Budějovice a okolí).

Thoma by rád v horní komoře Parlamentu ČR prosazoval zájmy měst a obcí z jihu Čech. „V tom vidím i svoji misi v Senátu. V Senátu mají podle mého názoru místo podnikatelů nebo celebrit všeho druhu usednout spíše úspěšní komunální politici, kteří stáli léta v čelech obcí a měst. Oni jsou totiž skutečně jediní, kteří mají autentickou zkušenost s dopady zákonů a vládních rozhodnutí na život obcí a jejich obyvatel,“ řekl.

Juraj Thoma je dlouholetým komunálním politikem. V českobudějovickém zastupitelstvu je od roku 1998. V letech 2006 až 2014 byl primátor, dvě volební období zastával post náměstka primátora.

„Jsem skutečně vděčný za to, že mám tu možnost věnovat se službě Budějovicím a jejich občanům. Je to skvělá práce a mám ji skutečně rád. Vděčný jsem nejen za úspěšné projekty, ale i za všechny obtížné situace, kdy bylo nezbytné přijmout složitá a náročná rozhodnutí a přijmout za ně osobní odpovědnost. K tomu musí mít člověk určitou osobní odvahu,“ uvedl Thoma. 

STAN a Občané pro Budějovice jdou do krajských voleb společně

Hnutí STAN a Občané pro Budějovice budou v krajských volbách kandidovat společně. Spolupracovat budou také při senátních a komunálních volbách. Novinářům to dnes řekli zástupci obou hnutí, kteří podepsali memorandum o spolupráci.

Kromě svého hnutí mu podporu také u Starostů. Obě uskupení dlouhodobě spolupracují a platí to i pro nadcházející krajské volby. „Juraje Thomy a jeho práce pro obyvatele Českých Budějovic a okolí si velmi ceníme. Nikdy se nebál jít i do věcí, které nebyly jednoduché, ale byly prospěšné pro občany. Připomeňme například zákaz hazardu na území města nebo úspěšnou přihlášku na Evropské hlavní město kultury 2028,” vzkázal Jaroslav Havel, krajský předseda Starostů.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Novák

Štítky české budějovice, jihočeský kraj, politika, senát, volby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hana Kurfürstová

Měl by se věnovat svému oboru a do politiky se už nehrnout

Pondělí, 19. února 2024, 14:53Odpovědět

Bývalý primátor Juraj Thoma kandiduje do Senátu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.