Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

V Českých Budějovicích mělo hořet obchodní centrum. Šlo o cvičení

, aktualizováno 4. dubna 2024, 13:09

V Českých Budějovicích ve čtvrtek ráno mělo hořet v prostorách DOC Mercury, kde se nachází mimo jiné autobusové nádraží. Ostraha z objektu evakuovala zhruba 200 lidí, uvedli na sociální síti X jihočeští hasiči. Později však informovali o tom, že šlo o cvičení.

„Po 8. hodině ranní jsme zasahovali v OC Mercury v Českých Budějovicích, kde jsme likvidovali požár v jednom z obchodů,“ uvedli hasiči na X.

Z centra ostraha evakuovala přibližně 200 lidí. „Nemáme informaci, že by byl někdo zraněn. Požár je již uhašen, po odvětrání jsme obchod předali majitelce,“ dodali hasiči. 

Mluvčí hasičů Vendula Matějů po deváté hodině ráno sdělila Budějcké Drbně, že šlo o cvičení. 

O cvičení informovalí zástupci obchodního centra v tiskové zprávě v odpoledních hodinách. „Toto cvičení, klíčové pro ověření funkčnosti požárně bezpečnostních zařízení a efektivní spolupráce mezi zaměstnanci, nájemci a záchrannými složkami, potvrdilo vysokou úroveň připravenosti našeho centra v případě mimořádných situací. Všechny testované prvky a systémy fungovaly bezchybně, a ukázalo se, že v DOC Mercury jsme schopni rychle a disciplinovaně reagovat na eventuální nebezpečí,“ říká k výsledkům proběhlého cvičení mediální zástupce DOC Mercury Tomáš Sazima.

Hasiči dnes prošli celým objektem, aby se podrobněji seznámili s požárně bezpečnostními zařízeními a procesy.

„Jsme si vědomi, že tato nezbytná cvičení mohou přinášet dočasné nepohodlí našim obchodním partnerům a návštěvníkům. Proto se všem upřímně omlouváme za případné komplikace. Rád bych zdůraznil, že bezpečnost a ochrana zdraví všech našich návštěvníků a pracovníků centra je pro nás absolutní prioritou,“ dodal Tomáš Sazima.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky české budějovice, požár, oheň, evakuace, obchodní centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Českých Budějovicích mělo hořet obchodní centrum. Šlo o cvičení  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.