Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zájem o letní tábory v Jihočeském kraji trvá, obsazeny jsou z více než 80 procent

Zájem o letní tábory v Jihočeském kraji neklesá. Poptávka se vrátila do předcovidových časů, někde ji dokonce převýšila a neovlivnilo ji ani zvýšení cen v posledních letech. Už teď mají někteří provozovatelé obsazeno přes 80 procent celkové nabídky táborů. Cena za příměstský tábor v týdnu stojí v průměru kolem 2 000 korun, za delší pobytový v průměru 6 000 korun. Vyplývá to z informací ČTK.

Dům dětí a mládeže (DDM) Tábor má už teď obsazeno 95 procent míst. „Rodiče mají největší zájem o příměstské tábory. Někdo se jim celý týden o dítě postará, o stravu, o dohled. Není trend ohromných táborů s desítkami dětí,“ řekl Josef Musil, ředitel táborského DDM.

V Českých Budějovicích má DDM podle ředitelky Hany Korčákové obsazeno v průměru 88 procent ze všech táborů. „Už loni byl zájem ještě větší než před covidem, proto jsme letos navyšovali kapacity na celkem 47 táborů," řekla Korčáková. Dětské letní tábory Velké Skaliny, které organizují pouze tematické pobytové tábory v podhůří Slepičích hor na Českokrumlovsku, mají obsazeno napříč jednotlivými tábory 60 procent.

Zvýšení cen energií a potravin se také promítlo do cen táborů. Provozovatelé obvykle navyšují ceny o deset procent, to je řádově o stokoruny. „My jsme loni nezdražili, ale letos už musíme, takže více než desetidenní tábor v průměru stojí přes 7 000 korun,“ sdělil majitel letních táborů Velké Skaliny.

Ředitel táborského DDM uvedl, že zdražovali loni. Cenu tábora stanoví podle toho, co je náplň konkrétního tábora, jestli děti něco vyrábí, jestli někam jedou na výlety a podobně. „Naše příměstské tábory se tak pohybují od 1 500 korun do 2 800 korun. Pobytové jsou až desetidenní a stojí pět až šest tisíc,“ řekl Musil. Podle ředitelky DDM v Českých Budějovicích Korčákové, ceny jejich příměstských táborů jsou 2000 až 3000 korun, pobytové 4000 až 5000 korun.

O loňských prázdninách se pobytových akcí na jihu Čech zúčastnilo 38 400 dětí. "Jsou z celé republiky, ale samozřejmě nejvíce jich pochází z našeho kraje," řekla ředitelka jihočeské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky ČR, rekreace, tábory, děti, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o letní tábory v Jihočeském kraji trvá, obsazeny jsou z více než 80 procent  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.