Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Děti ze sociálně slabých rodin z Českobudějovicka pojedou na letní tábor

Děti ze sociální slabých rodin z Českobudějovicka pojedou v příštím týdnu na letní tábor s názvem Indiánská stezka. Agenturu o tom informovala Věra Michalicová z Diecézní charity v Českých Budějovicích.

Tábor pořádá charita pro 16 dětí a koná se od 5. do 11. července do lokality v Oboře Nový Dvůr u Hluboké u Borovan. Akce je určena pro věkovou kategorii od 6 do 11 let.

"Děti jsou z rodin, jimž dlouhodobě pomáhá charitní Poradna Eva. Většina dětí se během roku schází s dobrovolníky, spolu se doučují, hrají si, jezdí na menší výlety. Tábor je tak završením celoroční práce s dětmi, jejich píle a snažení,“ uvedla Michalicová.

Pro děti je to zároveň často jedinou možností, jak strávit alespoň část prázdnin trochu jinak. Společně se třemi zaměstnanci charity se tábora jako vedoucí zúčastní charitní dobrovolníci. "Jsou to jak studenti, tak zaměstnaní lidé. Všichni si vzali volno v práci či brigádách, aby strávili náročný týden mezi živými, zároveň však veselými dětmi," podotkla pracovnice charity.

Během tábora na děti čeká povídání o historii indiánů, indiánské hry, soutěže, výroba indiánského oblečení, indiánské tance, lodě na rybníku, večerní táboráky, karnevalová diskotéka a mnoho dalšího.

Na akci přispěly sponzorskými dary jednotlivci i různé firmy a podnikatelé.

Autor: René Kekely Mediafax
 

Štítky rodina, okres České Budějovice, charita, České Budějovice, Borovany, Hluboké, Mediafax, dětský tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti ze sociálně slabých rodin z Českobudějovicka pojedou na letní tábor  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.