Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dny rakouské a bavorské kuchyně zahájeny

Jak jsme vás už informovali, v pondělí 21. listopadu byly v budějckých Masných krámech v Krajinské ulici zahájeny Dny rakouské a bavorské kuchyně. Drbna si to samozřejmě nemohla nechat ujít a byla na místě. Pokrmy připravoval šéfkuchař Luděk Hauser a cestu do Masných krámů si našel jak honorární konzul Rakouské republiky Ing. Lubomír Sýkora, tak i ředitel národního podniku Budějovický Budvar Jiří Boček či PR manager společnosti Petr Samec.

Již třetí ročník této akce sliboval výborný gastronomický zážitek, čehož jsme se také dočkali. Celou dobu nám hrála k poslechu živá hudba, personál byl pozorný, ochotný a jídlo více než výborné.

Než jsme se dostali k jídlu, pronesl svůj proslov honorární konzul Rakouské republiky Ing. Lubomír Sýkora a poté ředitel národního podniku Budějovický Budvar Jiří Boček. Následně byly Dny rakouské a bavorské kuchyně slavnostně zahájeny.
Jako první jsme dostali k ochutnávce Weisswurst s preclíkem a hořčicí, tedy bílý telecí párek. Byl to velice dobrý předkrm k navození chuti a hladu na následující chody. Dalším pokrmem byla chlebová polévka – německy Brotsuppe. Jednoduché a přesto vynikající jídlo.

Po menším odpočinku si na nás pan šéfkuchař přichystal na jednom talíři dva další pokrmy, a to Jägerbraten a Königsberber Klopse. První z těchto jídel byla vepřová krkovice v houbovém sosu podávaná se špekovým knedlíkem. Druhé byly masové kuličky v capari vinné omáčce s dušenou rýží. A aby toho nebylo málo, jako poslední tečka se začal se připravovat dezert – Kaiserschmarren neboli flambovaný císařský trhanec s jablkovým pyré.

Pokud bychom měli ohodnit nám podaná jídla, tak všechna dostávají deset bodů z deseti. Příjemné porce a výborná chuť za hezké peníze.

A jelikož jsou Masné krámy oficiální restaurací Budějovického Budvaru, nebyla nouze ani o kvalitní pivo, v našem případě kroužkovaný ležák točený přímo z tanků umístěnými za barem této sympatické restaurace s výbornou kuchyní.

Máte-li tento týden čas, určitě do Masných krámů vyražte a ochutnejte některý pokrmy z rakouské a bavorské kuchyně!

Dny rakouské a bavorské kuchyně

Úterý, 22. listopadu 2011, 10:32

Autoři

Štítky pokrm, Budějovický Budvar, kuchyně, Jiří Boček, Petr Samec, restaurace, hořčice, preclík, párek, rýže, předkrm, polévka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dny rakouské a bavorské kuchyně zahájeny  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.