Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Doprava

Rallye uzavře několik silnic, řidiči musejí počítat s komplikacemi

Zítra začíná 47. ročník Rallye Český Krumlov. Závodníci řidiče na několika místech omezí. S komplikacemi musejí počítat od rána do brzkých ranních sobotních hodin. Omezení se dotkne i cestujících linkových autobusů.

VIDEO: Téměř třetina usmrcených při autonehodách nebyla připoutána

Nejúčinnějším nástrojem pasivní bezpečnosti jsou jednoznačně bezpečnostní pásy. Přesto polovina mladých řidičů EU ve věku 18 až 28 let přiznává, že v minulém roce jela v autě, kde nebyly použity bezpečnostní pásy. Evropská unie i proto formálně...

Italská firma, která staví dálnici D3, má další problém. Po Slovensku vypovědělo smlouvu i Polsko

Italská stavební firma Salini Impregilo, která je jedním ze zhotovitelů jižní části obchvatu Budějc, má po Slovensku další problém. Kvůli neplnění závazků od smlouvy odstoupilo i Polsko.

Oprava horkovodu uzavře v Budějcích další silnici

Řidiči v Budějcích budou muset počítat s dalším omezením. Stavební práce na horkovodu uzavřou první dva červnové víkendy silnici Ledenická u křižovatky s ulicí Edvarda Beneše.

Na křižovatce Mánesova a Čechova dojde ke změně přednosti v jízdě

Změny v dopravě způsobené uzavírkou Mánesovky nekončí. Na základě posouzení aktuální situace dojde na křižovatce Mánesova a Čechova ke změně přednosti v jízdě.

S uzavřenou Mánesovkou přišly úpravy na devíti křižovatkách

Od dnešního dne čeká na řidiče v Budějcích několik dopravních změn. Kromě kompletní uzavírky Mánesovky, musejí řidiči počítat se změnami na devíti křižovatkách.

Dlouho očekávaná uzavírka Mánesovy ulice měla dnes ráno výrazně zkomplikovat dopravu v krajském městě. K překvapení všech ale žádný výrazný dopravní kolaps nenastal. Řidiče mátlo pouze dopravní značení, které bylo podle některých nejasné.

Dlouho očekávaná pětiměsíční uzavírka Mánesovky je tady, začne zítra

Pětiměsíční uzavírka důležité tepny Budějc začne už zítra a potrvá do 6. října. Dotkne se řidičů, ale i lidí, kteří bydlí v okolí. Hlavním důvodem dlouhodobé uzavírky jsou opravy inženýrských sítí.

FOTO: SUV nebylo nikdy dostupnější. Duster obstál na jihočeských silnicích i v rumunských horách

Fenomén jménem Duster. Tohle slovní spojení jednoduše platí a rumunská automobilka si dvacet let po koupi společností Renault velmi rychle získává své věrné příznivce. Kapitolou samou pro sebe právě Duster, který ve své kategorii SUV jen těžko...

Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.