Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Vznik parkovacího domu u sportovky je závislý na dotacích

Současné parkoviště u budějcké sportovní haly by mohlo brzy výrazně změnit podobu. Podrobnosti stavby a sazby nejsou známy, ale v případě získání finančních prostředků by mělo dojít k navýšení počtu míst na dvojnásobek.

František Konečný, náměstek primátora pro dopravu, územní rozvoj, architekturu a urbanismus, na otázku k připravované stavbě řekl, že definitivní rozhodnutí o stavbě by mělo padnout v letošním roce. „Mimo jiné bude ale závislé na dotačních programech, protože bez dotací Evropské unie na parkovací dům město finančně zatím nedosáhne,“ dodal.

Další podrobnosti k parkovacímu domu zatím prakticky nejsou. Známo je snad jen to, že počet parkovacích míst by se měl ze současných 250 zvýšit minimálně na dvojnásobek. O počtu pater, typu stavby nebo celkovému designu se bude ještě jednat. „Mohu potvrdit, že toto se bude teprve rozhodovat.“ Naopak jisté je, že půjde čistě o parkovací dům například bez kancelářských prostor.

Součástí připravovaného projektu by měly být i drobné změny v okolní komunikační síti. Ani zde ale zatím podrobnosti nejsou známy. Celková suma stavby je kolem 100 milionů korun. „Uvedení do provozu by mohlo být v roce 2018,“ říká dále Konečný.

Otázka visí i nad zpoplatněním domu. Parkoviště u sportovky je jedno z posledních, kde se dá v blízkosti centra zdarma zaparkovat. „Otázky ohledně zpoplatnění a s tím související ceník či případné možnosti dlouhodobého pronájmu stání zatím nebyly řešeny.“ Nicméně pokud bude dům zpoplatněn, mohou na to doplatit obyvatelé okolí, kde se dá v ulicích zdarma parkovat. Lidé dojíždějící do práce by jistě tato stání kvůli malému počtu parkovacích míst zdarma v širším okolí centra využívali. „Tato skutečnost by měla být při rozhodování zohledněna,“ řekl na závěr k tématu Konečný.

Štítky dotace, parkování, Evropská unie, František Konečný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vznik parkovacího domu u sportovky je závislý na dotacích  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.