Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Parkování se na náměstí nezměnilo. Pokutu dostává ten, kdo stojí na zákazu

Pokuty, botičky a věčně zapnuté majáky strážníků městské policie a parkovací služby v centru Českých Budějovic jsou teď na denním pořádku. A to i o víkendech a během večerů, kdy bylo naprosto běžné parkovat na vnější straně náměstí mimo vyznačená parkovací místa. Městská policie se brání, že jedná podle platných nařízení.

Častými dotazy se čtenáři Budějcké Drbny pídili po informacích, zda nedošlo ke změnám parkování na vnějším obvodu náměstí Přemysla Otakara II. Podle mnoha názorů přestali být strážníci městské policie benevolentní a začali v páteční i sobotní večer pokutovat odstavená vozidla právě na vnějším obvodu.

Situace je ale stále stejná. R+A karty (rezidentní a abonentní karty) jsou pouze na vnitřním obvodu náměstí na straně radnice. Po obvodu platí zóna zákazu zastavení, kde je v určité časy povoleno stání dopravní obsluze,“ řekl mluvčí městské policie David Štýfal.

Na vyjádření Davida Štýfala navázal náměstek primátora Petr Podhola: „V celém historickém jádru města smí řidiči zastavit, respektive parkovat pouze na místech k tomu určených. O tom řidiče informují příslušné dopravní značky na vjezdech do zóny. Na náměstí mohou všichni řidiči parkovat na třech vnitřních stranách (sever, východ a jih) mimo provozní dobu parkovacích automatů, to jest od 18:00 do 8:00 ve všední dny, v sobotu od 13:00 a v neděli bez omezení.“

Stále častěji se ptáte, proč městská policie pokutuje v pátek a sobotu večer auta stojící na vnějším obvodu náměstí, kdy...

Zveřejnil(a) Budějcká Drbna dne 12. listopad 2016

 

Západní vnitřní strana je od 18:00 do 8:00 ve všední dny a od soboty 13:00 nepřetržitě do pondělí do 8:00 určena pro držitele abonentních a rezidentních karet. Z vnějších stran náměstí kolem korza je umožněno zásobování od 6:00 do 10:00 a od 18:00 do 20:00. Povolení k zásobování mimo tyto časy není vydáváno a nevydávají se ani žádné krátkodobé abonentní karty. Ve výjimečných případech jako například stěhování může odbor dopravit udělit výjimku z dopravního značení,“ vysvětlil dále situaci kolem parkování na náměstí Podhola.

Nikdo tedy nepotvrdil „nové“ nařízení, že se v poslední době budou odstavené vozy pokutovat. Městská policie se řídí platnými předpisy a zaparkovaná auta na vnějším obvodu náměstí pokutuje dle platných směrnic. Obyvatelům a návštěvníkům Budějc tak nezbývá nic jiného, než současnou situaci respektovat a vozidla odstavovat na tomu určených místech.

Autoři | Foto Ivo Červený | Zdroj s využitím Lukáše Dvořáka

Štítky obecní policie, parkování, České Budějovice, Přemysl Otakar II., Petr Podhola, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lojza Chytrak

Nevím co je tak složitého k pochopení a respektování této značky, která je tam již několik let.
https://www.google.cz/maps/@48.9773127,14.476501,3a,21.7y,234.15h,94.14t/data=!3m6!1e1!3m4!1srzVLvvNFDsLZ0GvChZYAvA!2e0!7i13312!8i6656
V jiných městech je vjezd do historického centra zakázán úplně, tak buďte rádi, že můžete vjet až na náměstí, kde několik míst k zaparkování je. To že jsou po obvodu parkovací automaty, neznamená, že tam jsou parkovací místa. Kdo tvrdí, že porušování značek je v pořádku, sám není v pořádku.

Čtvrtek, 17. listopadu 2016, 17:13Odpovědět

Parkování se na náměstí nezměnilo. Pokutu dostává ten, kdo stojí na zákazu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.