Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeský kraj opraví vytíženou českobudějovickou Mánesovu třídu

Jihočeský kraj připravuje rekonstrukci českobudějovické Mánesovy třídy. Jde o jednu z nejvytíženějších komunikací ve městě. Oprava silnice, po níž přijíždějí auta do centra z jihovýchodní části, začne v příštím roce a bude stát více než osmnáct milionů korun.

„Jedná se o opravu úseku od mostu přes řeku Malše až ke křižovatce s Novohradskou ulicí. Celková délka této trasy je 0,6 kilometru," řekl náměstek jihočeské hejtmanky Josef Knot. Dodal, že součástí projektu je vybudování dvou nových přechodů pro chodce. Jihočeský kraj chce na opravu získat dotaci, která by měla pokrýt 90 procent nákladů.

Práce podle Knota potrvají přibližně dva měsíce a předběžný termín je na červenec a srpen příštího roku. „Primárně nám jde o opravu povrchu, který je ve velmi špatném stavu. Zatím nevím, zda bude během rekonstrukce Mánesova třída uzavřena úplně, nebo zde bude pouze omezený provoz,“ uvedl Knot.

Po čekobudějovické Mánesově třídě přijíždějí lidé do města ve směru od Trhových Svinů. Napojuje se na ni i Nádražní ulice, která přivádí dopravu od Rudolfova a z městských čtvrtí jako Suché Vrbné nebo Pohůrka.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky doprava, oprava, Mánesova třída, vytíženost, komunikace, České Budějovice, Jihočeský kraj, Josef Knot, Malše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj opraví vytíženou českobudějovickou Mánesovu třídu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.