Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

SJÍZDNOST: Jihočeské silnice jsou sjízdné s opatrností, hrozí sněhové jazyky

Silnice v jižních Čechách jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Silničáři vyjeli ve většině kraje během noci s veškerou technikou, řekla ráno dispečerka Správy a údržby silnic Kateřina Řepová. Podle meteorologů se budou dnes ve vyšších polohách tvořit místy sněhové jazyky. V noci bylo nejchladněji na šumavském vrcholu Plechý, a to minus 11,7 stupně.

Dálnice na jihu jsou mokré po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností. Všechny silnice I. tříd v kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností, na Prachaticku na nich leží rozbředlý sníh po ošetření. Na silnicích II. a III. tříd Jindřichohradecka je ujetá vrstva sněhu krytá posypem.

Na Českobudějovicku, Písecku i Prachaticku vyjeli silničáři během noci s veškerou technikou. „Na Strakonicku se tvořila ledovka mezi Strakonicemi a Volyní, na Českobudějovicku byla po celou noc všechna vozidla ve výjezdu," uvedla Řepová.

V kraji jsou nyní teploty od minus osmi do minus dvou stupňů, na Českokrumlovsku a Jindřichohradecku fouká silný vítr. Na většině území kraje čekají meteorologové sněhové přeháňky. Nejvyšší denní teploty budou od minus čtyř do minus jednoho stupně, v 1000 metrech na horách minus sedm.

Na šumavských vrcholech Březník a Bučina naměřili meteorologové v noci minus 10,3 stupně, nejméně - minus 11,7 stupně Celsia - na hoře Plechý, uvedl Daniel Maňhal z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, sjízdnost, doprava, Jihočeský kraj, silnice, okres Prachatice, okres Jindřichův Hradec, okres České Budějovice, Český hydrometeorologický ústav, okres Písek, okres Strakonice, Strakonice, Volyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Jihočeské silnice jsou sjízdné s opatrností, hrozí sněhové jazyky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.