Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na řidiče čeká několik uzavírek. Podívejte se, kde práce na silnici omezí dopravu

Omezený provoz nebo uzavírky čekají v létě řidiče v jižních Čechách na silnicích I/20 v Písku, I/34 u Jindřichova Hradce nebo I/3 ve Velešíně. Na železnici musí cestující počítat s výlukami a náhradní autobusovou dopravou na trati z Veselí nad Lužnicí - Jindřichův Hradec nebo z Číčenic do Vodňan.

Několik set milionů korun dá do letních oprav Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Nejnákladnější jsou práce na tahu I/34 mezi Nekrasínem a Vodnou na Jindřichohradecku, kde oprava, jež skončí v listopadu, vyjde na 126,5 milionu bez DPH. Dopravní omezení jsou tam zatím pouze menší, řekl Adam Koloušek z českobudějovické pobočky ŘSD. Úplná uzavírka čeká řidiče na stejné silnici mezi Lásenicí a Horním Žďárem, práce na úseku dlouhém téměř pět kilometrů skončí v říjnu. Do října se bude opravovat i průtah Pískem na I/20, vozovka bude ale zavřená jen částečně. Náklady budou 109 milionů bez daně.

Neprůjezdná bude od července do října silnice I/22 ve Strakonicích, kvůli opravě mostu přes Otavu. Částečně zavřená bude v létě stejná vozovka mezi obcemi Skočice a Lidmovice. V polovině června skončí na tomto tahu práce ve Drahonicích, nákladní auta musí po objížďce. Zdržení čeká motoristy rovněž na I/3, hlavním tahu z Českých Budějovic na Dolní Dvořiště: ve Velešíně. "Úprava křižovatky by měla být dokončena během července," řekl Koloušek. Provoz bude přes léto omezený i v krajském městě na I/20, a to kvůli opravě mostu v Českém Vrbném.

Náhradní autobusová doprava bude přes léto na několika jihočeských tratích. Mezi Veselím nad Lužnicí a Jindřichovým Hradcem zabere výluka téměř celý červen, kvůli opravám kolejí za zhruba 25 milionů korun. Do 18. června potrvají výměny pražců i kolejnic na trati z Číčenic do Vodňan. Měsíc a půl bude jezdit náhradní autobusová doprava v úseku Nová Ves u Českých Budějovic – České Budějovice, důvodem je stavba dálnice D3 a nového železničního mostu. "Dále nás na jihočeských železničních tratích čeká řada běžných údržbových a opravných prací, které svým rozsahem nebudou vyžadovat delší výlukové časy," sdělil mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

Opravy silnic nižších tříd plánuje na léto Jihočeský kraj. Celý červenec a srpen tak bude zavřená vozovka III/15811 v dva kilometry dlouhé části Rapotice – Pohorská Ves, je v havarijním stavu. Neprůjezdná bude až do začátku října také silnice v obci Jaronice na Českobudějovicku, kvůli opravám opěrné zdi, mostu a průtahu. Kraj zrekonstruuje i vozovky v Ločenicích, Besednici či Vyšším Brodě na Českokrumlovsku, Trocnově i u Žabovřesk na Českobudějovicku nebo mezi Javorníkem a Šebestovem na Prachaticku. Vyplývá to z informací, které sdělila Hana Brožková z odboru kancelář hejtmana.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KSÚSV

Štítky ČR, silnice, stavby, železnice, prázdniny, Jihočeský, AUDIO, Jindřichův Hradec, léto, oprava, Jihočeský kraj, Písek, Velešín, Veselí nad Lužnicí, Vodňany, Číčenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na řidiče čeká několik uzavírek. Podívejte se, kde práce na silnici omezí dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.