Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Letní linky vyjedou v letošním roce na nové trasy. Jihočechy svezou poprvé v sobotu

I v letošním roce budou křižovat Jihočeský kraj letní linky. Poprvé vyjedou na své obvyklé i nové trasy v sobotu 5. června. Jejich provoz skončí až 26. září. S kolem svezou Jihočechy i prázdninové návštěvníky po téměř celém kraji. Linky jsou provozovány malokapacitními a klasickými autobusy, které nabízí místo pro 5 až 25 kol.

„Spoje, které vám umožní přepravit i kola, tvoří jedenáct linek. Ty spojují České Budějovice a okresní města s oblastmi Šumavy, Lipenska, Novohradských hor, Orlíku a České Kanady. V letošním roce přidáváme další čtyři nové linky, které propojují doposud neobsloužené oblasti České Kanady, Toulavy, Třeboňska a Lipenska,“ řekl náměstek hejtmana pro dopravu Antonín Krák (ČSSD).

Jednou z výhod letních linek je i propojenost na další vlakové a autobusové spoje. Díky provázanosti s cyklobusy Plzeňského kraje se turisté dostanou do Sušice, Domažlic či Železné Rudy. Při použití Zelené linky je ve Slavonicích zajištěna návaznost na linky rakouského dopravce do Raabsu a Drosendorfu. 

„V letošním roce je opět očekáván zvýšený nápor turistů v Jihočeském kraji, při využití systému Jihočeských letních linek odpadá starost s hledáním parkovacího místa a nutnosti plánování tras s návratem do výchozího bodu,“ dodal jednatel společnosti JIKORD Josef Michálek.

Provoz nových letních linek je financován z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci projektu RegiaMobil. Linky projektu RegiaMobil propojují Jindřichův Hradec s Táborem, Frymburkem a Lišovem. „Díky nim se s kolem může kdokoli dostat k atraktivním jihočeským turistickým cílům jako je Choustník, Kozí Hrádek, Červená Lhota, Pořešín, Rožmberk nad Vltavou či Jemčina,“ uzavřel Krák s tím, že poslední nová linka spojuje Tábor s Blatnou a umožní návštěvu Toulavy, zámku Orlík nad Vltavou či zážitkového parku Zeměráj v Kovářově.

Na linkách je uplatňován smluvní tarif Jihočeského kraje a je akceptována jihočeská krajská jízdenka JIKORD+, která nabízí zvýhodněné cestování především pro rodiny či skupiny dvou osob.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jihočeský kraj

Štítky České Budějovice, Jihočeský kraj, letní linky, autobus, turistika, cyklistika, Antonín Krák, Toulava, Zámek Orlík, Česká Kanada, ČSSD, Šumava, Novohradské hory, CHKO Třeboňsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní linky vyjedou v letošním roce na nové trasy. Jihočechy svezou poprvé v sobotu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.