Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

ŘSD zprovozní část silnice I/3 ve Velešíně, kde se předělávala křižovatka

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zprovozní nejpozději 20. září úsek silnice I/3 ve Velešíně, hlavního tahu na Rakousko. Od dubna tam silničáři předělávali křižovatku na příjezdu do města. Zprovozní ji proti plánům zhruba o týden dřív. Skončí tak dopravní omezení, jež komplikovalo provoz.

ŘSD stavělo novou křižovatku na severním kraji města. „Nahradila starou křižovatku, která už byla nevyhovující. Chyběly pruhy pro levé odbočení ve směru České Budějovice – Velešín a křižovatka také měla nevhodný úhel křížení," uvedl Adam Koloušek z českobudějovické pobočky ŘSD. Nově je na silnici samostatný pruh pro levé odbočení, přibyl i připojovací pruh pro auta jedoucí na Budějovice z ulice Budějovická. Křižovatku předělala za 22,2 milionu korun bez DPH firma Metrostav Infrastructure, platily ji ŘSD, město Velešín a kraj. Zhruba 500 metrů dlouhý úsek byl průjezdný jedním pruhem kyvadlově.

Letos v červnu zprovoznili silničáři jiný úsek silnice I/3 s křižovatkou vozovky II/155 ve Velešíně. Oprava trvala na obchvatu města téměř tři měsíce, kamiony musely objíždět místo přes Český Krumlov, kde se tvořily kolony. Silničáři opravovali úsek dlouhý 3,1 kilometru od křižovatky v Holkově až k čerpací stanici směrem na Dolní Dvořiště. Práce stály téměř 28 milionů bez DPH.

Na silnici I/3 byl několik měsíců omezený povoz i loni, u Netřebic na Českokrumlovsku. Několikrát byl krátkodobě zavřený železniční most. Kvůli intenzivnímu provozu se tam loni v květnu a červnu dvakrát utrhl kus svahu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ŘSD

Štítky silnice, stavby, Velešín, Ředitelství silnic a dálnic, Rakousko, České Budějovice, Metrostav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD zprovozní část silnice I/3 ve Velešíně, kde se předělávala křižovatka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.