Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž se zákazem řízení jel po dálnici rychlostí 159 kilometrů za hodinu

O téměř 30 kilometrů za hodinu překročil povolenou rychlost třiačtyřicetiletý muž, kterého si všimla policejní hlídka na dálnici D3. Když se policistům podařilo řidiče zastavit, zjistili, že nemá řidičský průkaz kvůli zákazu platnému do dubna příštího roku.

K události došlo včera v 15 hodin. „Dopravní policisté z Dálničního oddělení Chotoviny prováděli měření rychlosti na dálnici D3 ve směru Praha – České Budějovice. V katastru obce Tábor jel podstatně vyšší rychlostí řidič osobního vozidla tovární značky Volkswagen Sharan. Muž po odečtu převýšil nejvyšší povolenou rychlost o 29 kilometrů,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Řidiče, který jel po D3 rychlostí 159 kilometrů za hodinu, policisté vyzvali, aby na nejbližším sjezdu opustil dálnici. Když se tak stalo, zjistili, že u sebe dotyčný nemá řidičský průkaz. Vysvětlení přineslo další šetření.

„Policisté provedli lustraci v centrálních evidencích, kde prokázali vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel do konce dubna 2022,“ vysvětlil Bajcura. 

Test na alkohol byl negativní. Hlídka poté muže převezla na služebnu, kde policisté zahájili úkony zkráceného přípravného řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky dálnice, D3, policie, řidič, rychlost, Praha, České Budějovice, Tábor, Volkswagen Sharan, Chotoviny, Dálnice D3

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se zákazem řízení jel po dálnici rychlostí 159 kilometrů za hodinu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.