Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policie na jihu Čech eviduje kvůli počasí asi 20 nehod

Policie na jihu Čech dnes eviduje kvůli počasí asi dvě desítky nehod včetně dvou nehod s účastí sypačů. Od rána sněžilo, silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Nehody se obešly bez vážnějších zranění.

„Jeden sypač v obci Dvorec ve směru na Borovany skončil ve stoce, mělo by to snad být bez zranění. Pak máme na Dačicku nehodu sypače s osobní automobilem, kde pro změnu osobní auto skončilo v příkopu. Mělo by tam být snad jen lehčí zranění řidiče osobního auta," řekla mluvčí policie Martina Joklová.

Část nehod se podle ní stala kvůli tomu, že řidiči dostali na mokré či zasněžené silnici smyk. Kvůli smyku havaroval také autobus na silnici číslo 3 v obci Střítež na Českokrumlovsku. „Autobus vyjížděl ze zastávky, dostal smyk a narazil do autobusové zastávky," řekla Joklová. Při nehodě se nikdo nezranil. Autobus zablokoval silnici jen částečně, zůstala průjezdná.

Meteorologové v sobotu uvedli, že přes Českou republiky přejde dnes v pásu od Šumavy přes Vysočinu po Krkonoše sněžení, během něhož může napadnout až deset centimetrů sněhu, na horách až 15 centimetrů. Výstraha s nízkým stupněm nebezpečí platí dnes mezi 06:00 a 20:00.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky počasí, sjízdnost, silnici, doprava, Jihočeský kraj, havárie, Česko, policie, silnice, Dačice, Borovany, Dvorec, okres Český Krumlov, Střítež, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Richter

a málem i u PŠOTY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH MÁM TO NAHRANÉ NA KAMEŘE . Omlouvám se za velký ale je to tak policajti byly blízko .

Neděle, 28. listopadu 2021, 18:15Odpovědět

Policie na jihu Čech eviduje kvůli počasí asi 20 nehod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.