Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Od dubna zdraží v Budějcích parkování. Lidé si připlatí až deset korun za hodinu

Pět až deset korun za parkování si od dubna připlatí lidé, kteří nechají svá auta na návštěvnických stáních a záchytných parkovištích v Českých Budějovicích. Město se rozhodlo provést změny, které se ale podle vedení radnice nedotknou dlouhodobých parkovacích oprávnění, rezidentů a abonentů. Nepůjde navíc o jedinou chystanou změnu.

Nový ceník parkování bude platní od 1. dubna. Podle města jde o první změnu cen od zavedení parkovacích zón na podzim roku 2017. „Došlo tam k navýšení tarifů cen, ale pouze u návštěvnického stání a tarifů na záchytných parkovištích, a to o 5 až 10 korun. Dlouhodobých parkovacích oprávnění pro rezidenty a abonenty se změna netýká,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec (HOPB).

Pokud tedy přijedete například do zóny T4, která zahrnuje historické centrum města, zaplatíte nově za 30 minut parkování 25 korun, což je o pět korun víc než bylo doposud. Za hodinu stání zaplatíte 50 korun, za druhou a třetí hodinu už to bude 70 korun, a od čtvrté hodiny parkování vyjde každých dalších šedesát minut na 80 korun. 

Zdraží také stání na záchytných parkovištích. V Jírovcově ulici bude šedesát minut o pět korun dražších, za čtyři hodiny zaplatí lidé o deset korun víc.

 

Nejde ale o jedinou chystanou změnu. Nové bude také krokování plateb v parkovacích automatech. To se kvůli sjednocení s platbami přes aplikaci Sejf a Vitruální parkovací hodiny změní na 30 minut. Fungovat by navíc měla začít nová aplikace Park Simply. „O konkrétním termínu spuštění budeme veřejnost včas informovat,“ dodal náměstek.

Hodnocení článku je 22 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky parkování, cena, zdražení, České Budějovice, parkovací zóny, Ivo Moravec, Občané pro Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

František Votruba

Důvodů bych viděl vícero :) Třeba nedostatek parkovacích kapacit nebo možnost pohodlného navyšování prostředků do obecní kasy, který mimo odhlasování zastupitelstvem představuje jednoduchý aktualizační úkon v systému. Je jen otázkou času, kdy se odmává další rozšíření zón. Že se časem zdraží i rezidenti je nasnadě, argument už existuje ( minule jsme vám nezdražili, teď už ale vážně musíme ). Mne překvapila razance zdražení, v případě parkoviště v Jírovcovce se cena pro člověka dojíždějícího za prací prakticky zvýšila o 50%, z 20,- na 30,-Kč. Čekal jsem pomalejší utahování šroubů.

Čtvrtek, 7. dubna 2022, 08:29Odpovědět

Martina Stará

V krajském městě je dražší parkování jak v Linzi? Proč zdražení?Není k tomu vubec žadný duvod!!!

Středa, 23. března 2022, 14:55Odpovědět

Od dubna zdraží v Budějcích parkování. Lidé si připlatí až deset korun za hodinu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.