Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Stavba propojky v Táboře uzavře průjezd do Měšic. Práce potrvají do srpna.

Od pondělí čeká řidiče v Táboře dopravní omezení. Kvůli pracím na propojce ulic Chýnovská a Vožická se kompletně uzavře průjezd křižovatkou u areálu hasičů a záchranné služby směrem do Měšic a zpět. Práce by měly skončit začátkem srpna tohoto roku.

Od pondělí se na pět měsíců uzavře polovina křižovatky, která přiléhá k místní části Měšice a úplně se uzavře komunikace ve směru do Měšic a zpět. Řidiči tak budou muset zvolit některou z objízdných tras. Ty povedou po silnicích II/123, I/3 ulicemi Chýnovská a Soběslavská. Využít mohou také komunikace II/409, III/4093 přes Planou nad Lužnicí a Turovec. Pro místní dopravu do Měšic povede objížďka ulicí Průhon. Omezení se dotknou také veřejné dopravy. Nebudou se obousměrně obsluhovat zastávky MHD Měšice Požární útvar, Měšice náměstí, Měšice železniční přejezd a Měšice točna. Nejbližšími zastávkami budou Chýnovská, Měšice V Průhonu a Měšice V Zástavech.

Doprava po ulici Chýnovská povede jedním jízdním pruhem pro každý směr jízdy. Chodci budou moci využít průchod přes stavbu, podél přilehlého areálu Hasičského záchranného sboru a Zdravotnické záchranné služby.

Jihočeský kraj jako hlavní investor letos už v lokalitě vybudoval odkop pro budoucí základy ocelové lávky. Výstavba samotné křižovatky zahrnuje kompletní rekonstrukci včetně odvodnění, vybudování osvětlení, přechodu pro chodce a světelných signalizačních zařízení. Úprava podloží se bude provádět pomocí technologie recyklace za studena. „Stavba by měla být uvedena do provozu nejpozději do listopadu tohoto roku, a to včetně osazení nové ocelové lávky přes nově budovanou komunikaci a provedení nové cyklostezky a chodníků na Chýnovské ulici,“ uvedl Radek Šíma z Oddělení vnějších vztahů Krajského úřadu.

Ve finální etapě, která by se měla uskutečnit zhruba od poloviny srpna do konce září letošního roku, se uzavře také druhá polovina křižovatky. Doprava už ale bude vedená po nově vybudované křižovatce.

Nová dopravní infrastruktura vyjde na 115,5 milionu korun. Město Tábor jako spoluinvestor se na celkové ceně podílí částkou 11,9 milionu korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Tábor, město, řidiči, uzavírka, doprava, křižovatka, Jihočeský kraj, Měšice, Planá nad Lužnicí, Hasičský záchranný sbor, Turovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba propojky v Táboře uzavře průjezd do Měšic. Práce potrvají do srpna.  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.