Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

ŘSD vypsalo tendr na firmu, jež postaví D3 z Kaplice k Nažidlům, za šest miliard

Ředitelství silnic a dálnic vypsalo výběrové řízení na firmu, která postaví dálnici D3 v úseku Kaplice nádraží - Nažidla na Českokrumlovsku. Předpokládané náklady jsou 6,1 miliardy Kč bez DPH. Na twitteru o tom dnes informoval ředitel ŘSD Radek Mátl.

Stát hledá zhotovitele další části dálnice. Předpokládaná cena je 1,2 miliardy korun

Ředitelství silnic a dálnic vypsalo výběrové řízení na zhotovitele další části dálnice D3. Přes tři kilometry dlouhý úsek z Nažidel do Dolního Dvořiště má vyjít na 1,2 miliardy korun. Zahájení stavby ŘSD předpokládá v posledních měsících tohoto...

Jde o 12 kilometrů dlouhou část dálnice. Již začalo stavební řízení. "Dokončuje se majetkoprávní činnost," uvedl Mátl. ŘSD chce úsek začít stavět v letošním čtvrtém čtvrtletí. Ve středu zahájili silničáři výběrové řízení na zhotovitele stavby D3 v úseku mezi Nažidly a Dolním Dvořištěm na Českokrumlovsku. Předpokládaná hodnota zakázky činí 1,2 miliardy korun.

Část mezi Kaplicí a Nažidly bude podle informací z loňska hotová v roce 2026. O rok dříve by mohlo ŘSD dokončit úsek od Nažidel k hranicím s Rakouskem, začít stavět ho chtějí silničáři koncem letošního roku. Tato část D3 od Nažidel k hranicím bude dlouhá asi 3,5 kilometru. "Je to de facto rozšíření stávajícího dvoupruhu na čtyřpruh a stavba jedné mimoúrovňové křižovatky Dolní Dvořiště. Myslím si, že se nám podaří na konci roku 2023 zahájit a v roce 2025 tam budeme jezdit," řekl loni Mátl. Úsek zahrne i pět mostů, jak vyplývá z informací ŘSD.

ŘSD pracuje i na jiných úsecích dálnice D3 ve směru z Českých Budějovic na hranici s Rakouskem. Loni v únoru začalo ŘSD stavět část dálnice D3 Třebonín - Kaplice za 1,87 miliardy Kč bez DPH. Úsek dlouhý 8,6 kilometru chce stát zprovoznit koncem roku 2024. Stavba navazuje na budovaný dálniční obchvat Českých Budějovic.

V provozu je teď 70 kilometrů dálnice D3, která má spojit Prahu s Českými Budějovicemi a rakouskými hranicemi. Měřit by měla 170 kilometrů. Celá D3 z Prahy k hranicím včetně středočeských částí by měla být podle ministerstva dopravy hotová do roku 2030, jihočeská část do roku 2026.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ČR, stavby, silnice, D3, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD vypsalo tendr na firmu, jež postaví D3 z Kaplice k Nažidlům, za šest miliard  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.