Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Auta po hrázi Jordánu v centru Tábora neprojedou osm měsíců. Začne rekonstrukce lávky

Tábor uzavře na 31 týdnů hráz Jordánu. Důvodem je obnovu chodníku, který dělníci začnou opravovat ve středu 12. dubna. Auta po hrázi v centru města neprojedou, chodci budou moci využít protilehlý chodník. Práce by měly vyjít na 103 milionů korun.

„Je před námi zásadní stavební akce, která ovlivní centrální průjezd městem pro automobily na 8 měsíců. Chápeme, že to nebude komfortní, ale snažíme se co nejsvižněji opravit jednu z nejoblíbenějších a nejfrekventovanějších pěších tras ve městě. Děkujeme všem za pochopení a trpělivost,“ řekl starosta Tábora Štěpán Pavlík (Tábor 2020).

V první fázi rekonstrukce dojde k odstranění lávky stávající. Nová konstrukce bude replikou té stávající, vybudované v roce 1929. Lávce na hrázi Jordánu, po které vede jeden z nejvýznamnějších chodníků ve městě, hrozilo z důvodu špatného technického stavu uzavření. Město jako vlastník rozhodlo o provedení rekonstrukce lávky. Po skončení prací město nechá na hrázi vysadit nové vrby bílé. Ty původní byly ze zdravotních důvodů a z důvodů kolize se stavbou pokáceny.

Nákladná rekonstrukce je podle vedení města nutná. Při průběžném hodnocení stavu chodníku se zjistilo jeho zhoršování. Diagnostický průzkum Kloknerova ústavu ČVUT potvrdil chybějící pochozí izolaci, odhalil stopy průsaků, pokles podpěrných sloupů a pokročilou korozi výztuže sloupů.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Tábor

Štítky ČR, správa, stavby, automobilová, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Auta po hrázi Jordánu v centru Tábora neprojedou osm měsíců. Začne rekonstrukce lávky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.