Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Senior zajel s karavanem na staveniště dálnice. Zemřel, když se snažil odjet pryč

, aktualizováno 8. září 2023, 22:57

Starší muž zemřel dnes při nehodě na Českokrumlovsku. S obytným přívěsem zajel i přes zákaz do míst, kde pokračuje výstavba dálnice. Když se chtěl otočil, pravděpodobně si způsobil velmi těžká zranění neslučitelná se životem.

Tragickou dopravní nehodu vyšetřují českokrumlovští dopravní policisté ve spolupráci s kriminalisty. Došlo k ní u staveniště dálnice D3 na silnici III/1575 mezi obcemi Střítež a Kaplice – Nádraží.

„Po příjezdu na místo a následným šetřením zjistili (policisté, pozn. redakce), že před půl dvanáctou dopoledne jel po zmíněné komunikaci sedmdesátiletý řidič cizí státní příslušnosti s osobním vozidlem tovární značky Renault Scenic s obytným přívěsem, kdy se po projetí několika dopravních upozornění, dostal do míst, kde probíhá výstavba dálnice D3,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Muž nemohl pokračovat v jízdě. Chtěl se proto otočit, nebyl však úspěšný. „Došlo ke vzpříčení osobního vozidla a obytného karavanu. Zde se zřejmě pokusil pomocí vlastní síly karavan odpojit a otočit, ale z dosud neupřesněných příčin ho pravděpodobně karavan přejel, kdy senior utrpěl velmi těžká zranění neslučitelná se životem,“ popsal Bajcura. 

„Záchranáři na místě nalezli seniora zaklíněného pod karavanem, bohužel již bez známek života. Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem a zasahující lékař tak mohl pouze konstatovat jeho smrt,“ uvedla mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová

U nehody pomohl pozůstalým psycholog a člen posttraumatického týmu HZS Jihočeského kraje, uvedli jihočeští hasiči na svém účtu na sociální síti X.

Případ policisté vyšetřují pro podezření ze spáchání zločinu usmrcení z nedbalosti. Kriminalisté z oddělení obecné kriminality zahájili úkony trestního řízení.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR a HZS Jihočeského kraje

Štítky jihočeský kraj, nehoda, policie, dálnice, staveniště, senior

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Senior zajel s karavanem na staveniště dálnice. Zemřel, když se snažil odjet pryč  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.