Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Silnici k rakouským hranicím blokují kamiony. V kraji celý den hustě sněží

Dopravu na jihu Čech celý den komplikuje silné sněžení. Silnici I/3 z Velešína na Dolní Dvořiště večer zablokovaly kamiony. Na místě jsou silničáři a policie. Ta řešila od dnešní půlnoci více než osm desítek nehod.

„Aktuálně máme neprůjezdnou silnici I/3 ve směru z Velešína na Dolní Dvořiště. Silnici blokují kamiony. Na místo míří správa a údržba silnic a policisté. Od půlnoci do současné doby, evidujeme více než 83 nehod. Žádná z dopravních nehod nebyla vážnějšího rázu," napsal v pátek večer novinářům policejní mluvčí Miroslav Šupík

Policisté upozornili řidiče, aby dbali na důkladné očištění vozů předtím, než vyjedou na silnice. „Vídáme řidiče, kteří z vozidla kvůli sněhu nemohou mít dostatečný výhled a ohrožují tak nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu. Zároveň je důležité mít přezuté pneumatiky. Dbejte na silnicích zvýšené opatrnosti a do cíle svých cest dojeďte v pořádku,“ uvedl Šupík.

Dispečer Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Vlastimil Zikmund uvedl, že horší situace může být na vozovkách nižších tříd, které cestáři nestačí projíždět tak často. Komplikace jsou například také i u Netřebic na silnici I/3.

Sníh komplikuje dopravu v kraji. V Dolním Bukovsku skončilo auto v rybníku

Vydatné sněžení komplikuje dopravu na jihu Čech. Hasiči během pátečního dopoledne zasahovali u pěti dopravních nehod. V Dolním Bukovsku museli z rybníku vytahovat osobní auto. Do nedělní půlnoci může navíc v Jihočeském kraji podle meteorologů...

Nehody zaměstnávaly také jihočeské hasiče. V Dolním Bukovsku skončilo osobní auto v rybníku. „Pasažéři se dokázali dostat na břeh sami a vyvázli bez zranění. Hasiči si auto přitáhli navijákem a vyprošťovacím automobilem vozidlo vyzvedli,“ uvedli hasiči na sociální síti X. 

Situace by se podle meteorologů neměla v následujících hodinách nijak lepšit. Podle nejnovější předpovědi může od pátečního poledne do nedělní půlnoci napadnout v kraji 30 až 40 centimetrů nového sněhu. Výstrahu proto Český hydrometeorologický ústav zvýšil na vysoký stupeň nebezpečí. „Očekává se sněhová kalamitní situace, která může působit velké komplikace v dopravě, energetice a průmyslu. V případě mokrého sněhu mohou vznikat škody na stromech a lesním porostu nebo drátech elektrických vedení. Doporučuje se nevyjíždět autem, pokud to není nutné,“ stojí ve výstraze.

Sněžení zkomplikovalo i zítřejší zápas budějckých fotbalistů. Dynamo mělo na domácím hřišti vyzvat Hradec Králové, kvůli počasí je ale zápas zrušen. Hrát se nebude, i přestože měl klub vytápěcí systém hřiště spuštěný dle regulí, uvedla Ligová fotbalová asociace (LFA).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová

Štítky doprava, počasí, sníh, policie, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Ale vždyt to kdysi bylo normální,ne?!Lidi jsou tím podělaným globálním oteplováním totálně rozmazlení,kde jsou nějaké sněhové řetězy ,které by kamionáci ve výbavě měli mít,he?!Po prostu Ladovská zima jak zpíval Jarek Nohavica,fakt že jo!!!!!!!!

Sobota, 2. prosince 2023, 01:16Odpovědět

Silnici k rakouským hranicím blokují kamiony. V kraji celý den hustě sněží  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.