Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Silnici mezi Českými Budějovicemi a Krumlovem uzavřela nehoda. Řidička zraněním podlehla

, aktualizováno 6. ledna 2024, 21:18

V sobotu odpoledne uzavřela dopravní nehoda hlavní silnici, která spojuje České Budějovice a Český Krumlov. Řidiči tudy neprojeli od 16:00 hodin do 21. hodiny večerní. Na komunikaci I/3 se čelně srazila dvě vozidla. Jedna žena při nehodě zemřela, uvedli v sobotu po 18. hodině zdravotníci.

O dopravní nehodě informovala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. Ke střetu dvou vozidel došlo v 16:00 hodin.

„Kvůli dopravní nehodě na silnici č. I/3 (Č. Budějovice - Č. Krumlov) na úrovni Boršova nad Vltavou bude tato silnice zcela uzavřena na zhruba dvě hodiny,“ popsala. Po 18. hodině doplnila, že místem řidiči neprojedou nejméně do 20:00 hodin. Později informovala o tom, že je úsek od 21. hodiny opět průjezdný. 

Policisté dopravu odklání přes nedalekou Včelnou. Na místo nehody přijely tři posádky zdravotníků. Muž ve středním věku utrpěl středně těžká mnohačetná poranění. Zdravotníci ho převezli na oddělení úrazové chirurgie do českobudějovické nemocnice. 

„Žena z protijedoucího vozu bohužel utrpěla zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehla,“ sdělila mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová. Na místě zasahovali také hasiči, kteří vyprošťovali ženu z automobilu. 

„Obě auta jsme zajistili protipožárním opatřením, provozní látky na silnici jsme zasypali sorbentem,“ informovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky nehoda, jihočeský kraj, doprava, české budějovice, boršov nad vltavou

Silnici mezi Českými Budějovicemi a Krumlovem uzavřela nehoda. Řidička zraněním podlehla  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.