Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Nový parkovací dům otevře město na začátku února. Cenu za stání bude schvalovat v pondělí

Od 1. února budou moct řidiči v Českých Budějovicích využívat nový parkovací dům Na Dlouhé louce u sportovní haly. Kapacita domu je necelých 500 aut. Ceny má vedení radnice schválit na pondělím zasedání rady města.

Začátek roku v Českých Budějovicích se nese v duchu dokončení několika významných projektů. Kromě zrekonstruované budovy vlakového nádraží se na začátku února otevře také nový parkovací dům Na Dlouhé louce u sportovní haly. Nabídnout má necelých 500 parkovacích místo pro auta. Parkoviště pro město postavila společnost Hochtief, a to metodou design and build, ve které samotná firma zpracovala projekt a ujala se i stavebních prací.

Původní vysoutěžená cena byla 124 milionů korun, v květnu minulého roku muselo ale město schválit navýšení ceny stavby o 16 milionů korun. 

„Od zhotovitele jsme obdrželi žádost, že za vysoutěžené peníze, které předložil před dvěma lety, není schopný s ohledem na zvýšení cen ve stavebnictví postavit dům v řádné kvalitě,“ popsal tehdy na zastupitelstvu náměstek primátorky Petr Maroš (ODS).

Oficiální otevření parkovacího domu naplánovalo město na 1. února. Ohledně cen za parkovné by mělo být jasno v pondělí. Tarif cen parkovného bude totiž na svém pondělním zasedání schvalovat rada města.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová

Štítky parkovací dům, parkování, doprava, sportovní hala

Nový parkovací dům otevře město na začátku února. Cenu za stání bude schvalovat v pondělí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.