Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Obchvat na silnici I/20 na Českobudějovicku by měl stát 1,2 miliardy

Nejvýhodnější nabídku na stavbu obchvatu na silnici I/20 v úseku Pištín - České Vrbné na Českobudějovicku podalo sdružení firem za 1,2 miliardy korun. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) obdrželo na projekt šest nabídek. Obchvat bude měřit 8,5 kilometru.

„Nabídková cena představuje 69,1 procenta předpokládané hodnoty. Na stavbu je vydáno stavební povolení a jsou dokončeny výkupy (pozemků),“ uvedl ředitel ŘSD Radek Mátl na síti X. Nejvýhodnější nabídku podalo sdružení firem MI Roads, Doprastav a M - SILNICE. Obchvat má odvést dopravu z obcí Dasný a Češnovice.

Předpokládaná cena čtyřpruhového úseku byla 1,82 miliardy Kč bez DPH. Práce by mohly začít před prázdninami 2024 a skončit v roce 2027. Silnice I/20 spojuje západní Čechy s jižní částí jižních Čech a díky silnici I/34 dál s východem republiky.

Obchvat silnice I/20 povede územím ryze zemědělského charakteru. Současný průtah silnice I/20 obcemi Češnovice a Dasný je podle jihočeského krajského úřadu dopravně i z hlediska vlivu na životní prostředí značně nevyhovující. ŘSD chce postupně vozovku I/20 mezi Pískem a Budějovicemi rozšířit, aby byl provoz plynulejší. Po skončení prací by měly být na vytíženém tahu tři jízdní pruhy místo současných dvou.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, silnice, stavby, ŘSD, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiri Peltan

chybí mi tam mapka kudy povede, bez ní je ta informace polovičatá

Pátek, 15. března 2024, 21:15Odpovědět

Obchvat na silnici I/20 na Českobudějovicku by měl stát 1,2 miliardy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.