Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Přes obec Lnáře na Strakonicku se ode dneška jezdí kyvadlově, omezení potrvají do listopadu

Přestavba křižovatky na průtahu obcí Lnáře na Strakonicku omezí dopravu na silnici I/20 z Písku do Plzně. Práce začínají dnes, nová okružní křižovatka bude v provozu na konci listopadu. Místo stavby ve Lnářích sice zůstane průjezdné, ale bude se jezdit kyvadlově a dopravu budou řídit semafory. Na řidiče však v úseku čekají i další omezení.

Kromě zdržení na semeforech řidiči neodbočí na silnice II/177 a II/174, které budou po dobu přestavby křižovatky uzavřeny. O omezeních informoval Adam Koloušek z českobudějovické pobočky Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

"Stávající podoba křížení zmíněných komunikací už zcela neodpovídá současnému provozu s ohledem například na dopravní intenzity na této trase. Pro zlepšení dopravní situace, zmenšení kolizních ploch, usměrnění dopravních proudů a také zvýšení nosnosti vozovky tak byla navržena přestavba stávající křižovatky na křižovatku okružní. Samotná křižovatka s vnějším průměrem 34 metrů pak bude uzpůsobena pro průjezd vozidel o délce 22 metrů i pro potřeby nadměrných nákladů,“ popsal Koloušek.

Řidiči se na silnici II/177 dostanou objížďkou přes Kasejovice. Na silnici II/174 se napojí objížďkou přes Tchořovice. Pro ŘSD provede stavební úpravy společnost Silnice Klatovy a. s. za cenu zhruba 30 milionů korun bez DPH.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky ČR, silnice, stavby, Lnáře, Strakonicko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes obec Lnáře na Strakonicku se ode dneška jezdí kyvadlově, omezení potrvají do listopadu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.