Počasí dnes22 °C, zítra18 °C
Pondělí 23. září 2024  |  Svátek má Berta
Bez reklam

Živitelka začíná už ve čtvrtek. Na akci se připravuje i policie

Tradiční agrosalon Země živitelka začíná už tento čtvrtek. Na jubilejní padesátý ročník se chystají desetitisíce lidí, což může působit mimo jiné komplikace v dopravě. I proto se na akci připravuje také policie, která bude v případě potřeby dopravu řídit.

Agrosalon Země živitelka přiláká každoročně obrovské množství lidí. V loňském roce akci navštívilo přes 100 tisíc lidí a podobnou účast očekávají organizátoři i letos.

„Českobudějovická policie je připravena k eventuálnímu usměrňování dopravy v době dopravní špičky, ale zároveň i jako preventivnímu působení v samotném areálu výstaviště. Osobám přijíždějícím na popsanou akci svými osobními vozidly doporučujeme, aby se řídili pokyny pořadatelské služby, využili připravené parkovací plochy, které jsou dostupné kolem českobudějovického výstaviště,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Živitelka oslaví padesátiny. Výstava nabídne novinky a rekordní počet techniky a zvířat

Konec srpna se v Českých Budějovicích nese tradičně v duchu výstavy Země živitelka. Letos mezinárodní agrosalon oslaví padesátiny a návštěvníci se mohou kromě novinek těšit na rekordní počet techniky i zvířat. Živitelka začíná už příští týden ve...

Zároveň upozornil návštěvníky, aby byli opatrní na své osobní věci a nenechávali je v autech na parkovištích. V případě jakýchkoliv komplikací mohou lidé volat na linku 158.

S láskou k tradici

Padesátý ročník mezinárodního agrosalonu Země živitelka se z velké části zaměří na oslavu jubilea. Od samotného počátku je nejnavštěvovanější zemědělskou výstavu u nás a během padesáti let byly vynechány jen dva ročníky. Jedna v roce 2002, kdy Českou republiku zasáhly ničivé povodně, druhá pak v roce 2020 kvůli covidu.

Motem padesátého ročníku výstavy bude „S láskou k tradici“. „Agrosalon Země živitelka letos slaví padesáté výročí, což je významný milník nejen pro organizátory, ale také pro všechny návštěvníky a vystavovatele, kteří se za ta léta podíleli na jeho úspěchu. Veletrh se stal symbolem inovací, kvality a tradice v oblasti zemědělství a každoročně tisíce návštěvníků,“ řekl ředitel výstaviště Mojmír Severin.

Živitelka začíná ve čtvrtek 22. srpna a trvá až do úterý 27. srpna. Plné vstupné bude stát na místě 200 korun, v předprodeji pak 160 korun. Zlevněné vstupenky pořídí návštěvníci za 150 korun, online za 100 korun. Rodinná vstupenka vyjde na 450 korun, v předprodeji potom o sto korun levněji. 

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Výstaviště České Budějovice

Štítky Agrosalon Země živitelka, Země živitelka, výstaviště, Výstaviště ČB, doprava, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Salava

Na Zemi živitzelku jsem jezdival rad ale ted už nejak diky vlade Fialy nejsou penize,to jsem to dotáhli daeko do skázy.

Středa, 21. srpna 2024, 11:02Odpovědět

Živitelka začíná už ve čtvrtek. Na akci se připravuje i policie  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.