Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Sněžení a ledovka komplikují dopravu po celém kraji

Na jihočeských silnicích dnes komplikuje dopravu silné sněžení a ledovka. Nad ránem havarovala řada aut. Silnice na Šumavě jsou pro nákladní auta sjízdné jen s řetězy, především na hraniční přechod Strážný. Na silnicích všech tříd leží nová vrstva sněhu, někde ledovka, jinde břečka.

Podle správy a údržby silnic jsou zatím všechny cesty v Jihočeském kraji průjezdné se zvýšenou opatrností. Řidiči musí počítat se zpožděním i na dálnici D3.

Silné sněžení zasáhlo především Písecko, nová vrstva sněhu leží i na Českobudějovicku, ledovka je především na Táborsku. Auta ale havarovala i na Strakonicku. Náledí hlásí dopravní servery na Šumavě. Těžko sjízdné jsou tam desítky kilometrů vozovek. Technika cestářů je od noci v terénu.

Jak dokazuje snímek čtenáře Budějcké Drbny Jana Hlacha, problémy byly také v ulicicíh krajské metropole. Například na zastávce na Lidické třídě uvízl v hlubokém sněhu trolejbus.

Všechny meteorologické stanice hlásí sněžení. Teplota se pohybuje od minus osmi stupňů Celsia v Českých Budějovicích po minus čtyři na Strakonicku.

I přes den bude podle meteorologů zataženo, zejména na jihu kraje bude vytrvale sněžit. Napadnout by mělo až deset centimetrů sněhu. Nejvyšší denní teploty minus pět až minus dva stupně Celsia, na Šumavě kolem minus šesti.

Zdroj: ČTK
Foto: Jan Hlach

Sněhová nadílka v jižních Čechách

Čtvrtek, 17. ledna 2013, 12:30

Sídliště Máj (17.1.2013). Foto Josef Vyšata
Jihočeská univerzita - kolej K4 (17.1.2013). Foto Markéta Medviďová

Štítky sjízdnost, doprava, sněhové zpravodajství, silnice, Jihočeský kraj, ledovka, Šumava, Strážný, okres Strakonice, okres České Budějovice, okres Písek, okres Tábor, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Sněžení a ledovka komplikují dopravu po celém kraji  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.