Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hasiči na jihu Čech měli méně zásahů než vloni, požárů bylo více

Méně zásahů než v loňském roce měli celkově jihočeští hasiči od začátku letošního roku. Agenturu o tom ve středu informovala mluvčí HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů s tím, že naopak ale vzrostl počet požárů.

V prvním pololetí zaznamenali hasiči na jihu Čech 3019 zásahů, což je o 667 případů méně než za stejné období roku 2010.

“Statistiku ovlivnil asi nejvíce úbytek zásahů u technických havárií, například odstraňování nebezpečného hmyzu nebo odemykání bytů,“ uvedla Vendula Matějů.

Souvisí to s úspornou variantou, kterou krajský ředitel hasičů Lubomír Bureš prosazuje. V porovnání s minulými roky tak hasiči vyjíždějí k technickým haváriím jen tehdy, pokud byl ohrožen život či zdraví lidí.

Podle statistiky vyjížděli hasiči v letošním prvním pololetí k 618 požárům, což je o 129 více než vloni. Plameny způsobily škody za 71 milionů korun. Nejrozsáhlejší byl požár letos v červenci v Litvínovicích, kde hořely dvě haly na výrobu palet. Uvnitř pak také vybuchly propanbutanové lahve. Plameny napáchaly škodu za 15 milionů korun.

Při požárech na jihu Čech od začátku roku zemřelo pět lidí, 39 bylo zraněno. Evakuovali 45 osob. Nejfrekventovanějším okresem podle počtu zásahů je Českobudějovicko.


Autor: René Kekely, Mediafax

Štítky požár, Česko, Jihočeský kraj, Mediafax, Litvínovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči na jihu Čech měli méně zásahů než vloni, požárů bylo více  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.