Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Rychlík srazil osobní auto, řidiče transportoval vrtulník

Rychlík jedoucí z Lince do Prahy se v neděli před 18. hodinou srazil v Rožnově s osobním automobilem Ford Mondeo. Řidiče vozidla musel do nemocnice transportovat vrtulník. Jak informovaly České dráhy, cestující z vlaku převeze zvláštní autobus.

Podle informací agentury Mediafax zasahoval na místě vrtulník Letecké záchranné služby, který zraněného řidiče převezl do nemocnice v Českých Budějovicích.

AKTUALIZOVÁNO (20:58): Podle tvrzení svědků na místě nehody helikoptéra nezasahovala. Zraněného odvezla sanitka Zdravotnické záchranné služby.

Budějckou Drbnu informoval její čtenář Jakub Chán, že vlak po střetu zastavil zhruba až po dvou stech metrech. Na místě zasahovali jihočeští i drážní hasiči.

„K nehodě došlo v 17.50 hodin na železničním přejezdu v ulici Otokara Březiny v Českých Budějovicích. Na místo okamžitě vyjely dvě posádky záchranné služby a ostatní složky IZS,“ řekla mluvčí ZZS Jihočeského kraje Petra Kafková.

Třiačtyřicetiletý zaklíněný muž byl vyproštěn příslušníky hasičského záchranného sboru. Při následném vyšetření shledal lékař pouze lehké zranění. „Záchranáři transportovali muže s podezřením na poranění v oblasti ramene do českobudějovické nemocnice,“ dodala Kafková.

Cestující z rychlíku R200 dorazí do Prahy zhruba s dvouhodinovým zpožděním. Z místa nehody je odvezl speciální autobus. Další vlaky jsou odkláněny.

Štítky Praha, České dráhy, Linec, Ford Mondeo, Rožnov, Nemocnice České Budějovice, Mediafax, Otokar Březina, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rychlík srazil osobní auto, řidiče transportoval vrtulník  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.