Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Starší žena přepadla banku na budějckém náměstí

Po neznámé ženě od včerejška intenzivně pátrají jihočeští policisté. Má totiž na svědomí loupežné přepadení jednoho z peněžních ústavů na náměstí Přemysla Otakara II., ke kterému došlo v úterý kolem čtvrt na pět. Od půlnoci pak muži zákona řeší vloupačku do herna-baru v Sokolské ulici.

Loupež v bance má na svědomí neznámá žena ve věku kolem padesáti let, střední postavy, vysoká asi 160 centimetrů, oblečená do šedo-béžového kabátu, s tmavými brýlemi a černou pletenou čepicí na hlavě.

„Pod pohrůžkou užití bezprostředního násilí si následně na pracovnici pobočky vymohla vydání finanční hotovosti. Poté místo činu i s penězi opustila a odešla neznámo kam,“ uvedla mluvčí českobudějovických policistů Regina Tupá.

Případ šetří kriminalisté pro podezření ze spáchání zločinu loupeže. „Nový trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody v délce trvání dvou až deseti let,“ zmínila.

Krátce před půlnocí pak došlo k dalšímu loupežnému přepadení v herna-baru v Sokolské ulici. Do herny v tu dobu vstoupil neznámý pachatel ve věku kolem pětadvaceti let, vysoký asi 170 centimetrů, silnější postavy, oblečený do modro-bílé mikiny s kapucí na hlavě.

Scénář byl obdobný jako při odpolední loupeži v bance - zloděj obsluze pohrozil násilím, pokud mu okamžitě nevydá peníze. „Barmanka mu z obavy o svůj život a zdraví vydala finanční hotovost řádově v tisících korunách. Neznámý lupič poté z místa činu uprchnul,“ řekla Regina Tupá.

V souvislosti s oběma případy žádají policisté o pomoc veřejnost. „Jakékoliv poznatky je možné oznámit na lince 158. Za poskytnuté informace děkujeme,“ uzavřela mluvčí.

Štítky loupež, přepadení, banka, herna-bar, Náměstí Přemysla Otakara II., Sokolská ulice, České Budějovice, policie, vyšetřování, pátrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starší žena přepadla banku na budějckém náměstí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.