Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kultura

Jihočeské památky budou mít ve svátek otevřeno

O víkendu, ve státní svátek 28. října i ve zbývající podzimní prázdninové dny budou mít jihočeské památky otevřeno. K návštěvě zve i Úřad vlády do vily manželů Benešových v Sezimově Ústí, bude ale otevřena jen o víkendu. Program na volné dny...

Program Budějcké Thálie nabídne třináct komedií a pohádek

Parafrázi Dumasových Tří mušketýrů, drsnou hru Osiřelý západ z malebného Irska nebo třeba Rychlé šípy z Oltecu, tedy Starého Brna, nabízí patnáctý ročník nesoutěžní divadelní přehlídky Budějcká Thálie.

Therapy Sessions: Světový drum&bass poosmé v Budějcích

Probudil jsem se v tmavém a chladném nemocničním pokoji. Monotónní pípání přístroje působilo všelijak, jen ne uklidňujícím dojmem, a moje tělo se nacházelo ve zvláštním stavu paralýzy jako po dlouhé narkóze.

Na hřbitově leží sovětští vojáci i oběti vlaku smrti

Celá řada významných vojenských osobností z období 1. a 2. světové války je pohřbena na budějckém městském hřbitově. Jednou z nich je například generál Vávra, bývalý legionář a vojenský velitel Českých Budějovic v době květnového povstání roku 1945.

Narozeniny kapely J.A.R. přišlo do Slavie oslavit 350 lidí

Přední česká funk-rocková skupina J.A.R., složená ze zvučných jmen jako Dan Bárta, Roman Holý, Robert Balzar, Oto Klempíř či Michael Viktořík, slavila v sobotu večer spolu se svými fanoušky v budějckém Café klubu Slavie dvacet pět let působení v...

Kapela J.A.R. slavila v budějcké Slavii 25 let

Pondělí, 20. října 2014, 12:20

Kapela J.A.R. slavila v budějcké Slavii 25 let. Foto Fo:Tobias
Kapela J.A.R. slavila v budějcké Slavii 25 let. Foto Fo:Tobias
Jihočeská vědecká knihovna slaví úspěchy s e-knihami

Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích získala po půl roce od doby, kdy spustila zcela novou on-line službu půjčování e-knih do chytrých mobilů, tabletů a čteček ocenění Knihovna roku 2014.

Milan Knížák bude přednášet o loutkách

Čtvrtek, 16. října 2014, 14:58Kultura

Milan Knížák bude přednášet o loutkách

Originální umělec a trn v patě minulého režimu. Milan Knížák patří k výrazným osobnostem České republiky. V pondělí 20. října se s ním budete moci setkat v přednáškovém sále Národního památkové ústavu v Českých Budějovicích.

Jedineční J.A.R. oslaví v Budějcích 25 let

Čtvrtek, 16. října 2014, 12:53Kultura

Jedineční J.A.R. oslaví v Budějcích 25 let

Vrcholem říjnového programu Café klubu Slavie je rozhodně koncert J.A.R. 25 let! Stálice české kvalitní muziky to v Budějcích rozjede v sobotu 18. října od 21 hodin.

V krytu civilní obrany nalezli zázemí mladí umělci

Je to zhruba rok, co se po Budějcích začala šířit zpráva, že muzikanti konečně naleznou pořádné zázemí. Byla to novinka, která si zasloužila pozornost. Najít totiž cenově dostupnou zkušebnu, kde by mladé naděje mohly pilovat své nápady, je v...

Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.