Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Martinském mlýně zahrají umělci dospělým i dětem

Už pošesté se sjedou čeští umělci na Martinský mlýn u Trhových Svinů na Českobudějovicku, aby svým vystoupením v rámci Dětského dne a benefičního koncertu Kdo má rád... potěšili děti i dospělé. Akce se koná v sobotu 11. června a výtěžek z ní poputuje opět do Nemocnice Prachatice.

Dětský den začne v sobotu 11. června v 11 hodin a vstup na něj je bezplatný, benefiční koncert pak odstartuje v 18 hodin a vstupné ve výši 200 korun půjde na podporu dětského a novorozeneckého oddělení prachatické nemocnice. Akce se koná pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly, jeho první náměstkyně Ivany Stráské, náměstka hejtmana Jaromíra Slívy, starosty města Trhové Sviny Pavla Randy a starosty města Prachatice Martina Malého.

„Před pěti lety se na Martinském mlýně uskutečnil historicky první ročník Dětského dne a benefičního koncertu Kdo má rád… Povedl se a pro dětské a novorozenecké oddělení Nemocnice Prachatice se vybralo více než 63 tisíc korun. Druhému ročníku zpočátku nepřálo počasí, ale i přesto dorazilo na Dětský den 450 dětí a na večerní koncert, kde už i svítilo slunce, kolem 500 lidí. Začínalo se Dětským dnem, kdy kolem mlýna a jeho přilehlého rybníka byly rozestavěny pohádkové bytosti v podobě čarodějnice Bludimíry, vodníka, čerta, hejkala, mlynáře, Karkulky a dalších, u kterých děti plnily různé úkoly. Na tento Dětský den navazoval již zmíněný benefiční koncert, jehož výtěžek opět připadl Nemocnici Prachatice, a to konkrétně dětskému a novorozeneckému oddělení,“ uvedl hlavní pořadatel Martin France.

Při třetím ročníku naopak počasí přálo a dětí přišlo přibližně 600 a na koncert dorazilo kolem 1000 lidí. Z vybraných financí se koupil na dětské a novorozenecké oddělení nemocnice lékařský přístroj EKG Holter. Z vybraných financí při 4. ročníku se nakoupilo šest polohovacích lehátek a z loňského pátého ročníku byly pořízeny nemocniční polohovací stolky pro děti. „V letošním roce budou na děti opět čekat kolem rybníka a v přilehlém lese pohádkové bytosti, u kterých budou opět plnit různé úkoly a pokud vše splní, dostanou diplom a dárky. Kromě různých disciplín na ně také čekají různé atrakce, například vyřezávání z melounu, skákací hrad, elektrický býk a také stánky s cukrovinkami – cukrovou vatou, tureckým medem, nugátem, zmrzlinou a dalšími pamlsky,“ řekl France.

Letos na Martinském mlýně vystoupí Helena Vondráčková, Josef Laufer, Yvetta Simonová, Milan Drobný, Petra Černocká, Martin France, Sámer Issa, Jiří Zonyga, Michaela Dolinová a slovenská pěvecká legenda Marcela Laiferová. Všichni interpreti zazpívají naživo. Večerní koncert bude moderovat Markéta Mayerová a dětským odpolednem bude provázet Michaela Marková.

Vstupenky za 200 Kč lze zakoupit přímo na Martinském mlýně – tel: 386 322 996. Pro děti do 8 let je vstup na koncert bezplatný.

Tisková zpráva | Foto Bramberka Nová

Štítky mlýn, Nemocnice Prachatice, koncert, okres České Budějovice, Martin France, Jiří Zimola, Ivana Stráská, Jaromír Slíva, Martin Malý, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Martinském mlýně zahrají umělci dospělým i dětem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.