Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ladislav Křížek vyslal v Ločenicích hlubokou sondu do minulosti

Večer plný pohody a nostalgie se odehrál v ločenickém kulturním domě, který navštívila velká hudební persona. Ladislav Křížek přijel s akustickou verzí svých písní. Sál byl už od osmé hodiny večerní zcela naplněn a tak se mohlo začít včas, což nebývá u rockových koncertů tak časté.

O start akce se postarala budějcká kapela Nightwings, jejíž název už dopředu prozradil, o co asi tak půjde. Ano, přehrávali se převážně skladby od severských Nightwish. Kapela okolo Víťi Račmana, který naposledy působil v zábavové veličině jménem Parkán, podala solidní výkon plný energie.

Láďa Křížek už není nejmladší, ale působil svěže. Jeho tvorba se otáčela kolem pomalejších skladeb z jeho bohatého hudebního života. Sice došlo i na rychlejší věci jako například Kriminál či Den za dnem, ale bez elektrických kytar to zkrátka není ono. Hrálo se unplugged, což znamená, že bez bicích, zkresleného zvuku a vyrválu okolo. Prostě jen zpěv a dvě akustické kytary, které obsluhovali Tomáš Kraus a Jirka Rain.

Hrály se pomalé skladby z dřívějších dob převážně z repertoáru kapely Kreyson. Bylo tedy možné zaslechnout staré skladby jako Poslední den tě mám, Scházíš mi, Mám tě rád a samozřejmě Vzdálená. Zatímco holkám vlhly nejen oči, ale ve vydýchaném sále i vlasy, někteří pánové nemohli skousnout jemnou verzi písniček. Jednoduše si pod značkou Láďa Křížek představili krom Kreysonu ještě Citron anebo Vitacit, ale takové výlety se rozhodně nekonaly.

Jediný úlet mimo vlastní sólovou dráhu a Kreyson proběhl v případě vzpomínané skladby Mám tě rád, která spadá pod Damiens, jež stejně tak tehdy nemohli metaloví fanoušci vydýchat. Stěžejním songem večera se stala skladba Vzdálená, kterou si s chutí zazpíval celý sál a po té koncert skončil.

Na pódium se vrátila kapela Nightwings, která naplnila touhy těch, kteří toužili po elektrických kytarách a rychlejším tempu. A bylo to skutečně potřeba.

Autoři | Foto Jaroslav Holar

Štítky Ladislav Křížek, hudební skupina, koncert, Kreyson, kulturní dům, kosmická sonda, Tomáš Kraus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ladislav Křížek vyslal v Ločenicích hlubokou sondu do minulosti  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.