Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Festival Město lidem, lidé městu nabídne rozmanitý program. Na slepém rameni vznikne pláž

Jubilejní pátý ročník multižánrového festivalu Město lidem, lidé městu začíná v Krajinské ulici a jejím okolí již v pátek. Program dvoudenní kulturní akce, jejíž specifikem je především čtyřsetmetrový koberec živé trávy, na kterém si mohou návštěvníci odpočinout, se rozběhne v pravé poledne.

Ulice Krajinská, Piaristická, Česká, Panská, Hroznova, Piaristické náměstí a slepé rameno řeky Malše. Všude tam zavítá festival Město lidem, lidé městu. Ve vzduchu budou znovu zavěšeny barevné deštníky a lampiony, linout se bude vůně vybraných gastronomických dobrot, pražené kávy (za zmínku stojí především kavárna Budějcké Drbny, pozn. autora) a čerstvých květin.

„Festival se rozrostl nejenom programově, ale i místně, a to tak, že poprvé je do programu zapojena ulice Panská. Posouváme se i k slepému rameni Malše, kde vyroste pláž. Hudbu obstarají dýdžejové z klubu K2. Na vodní hladině budou námi vytvořené dekorace, půjčovna paddleboardů a lodiček. Firma, která to provozuje, nabízí během festivalu svezení zadarmo,“ nastiňuje hlavní organizátor festivalu Robin Mikušiak.

Milovníci dobrého jídla a pití jistě uvítají širší gastronomickou nabídku. Budějcké speciality doplní nově i foodtrucky z Prahy a jiných měst. V nabídce nechybí domácí burgery, nudle z celého světa, chilli speciality nebo výroba raw dobrot. Jinak se ale návštěvníci znovu dočkají vystoupení známých i méně známých akrobatů, zpěváků, muzikantů, herců nebo artistů.

Foto Regina Poklopová

Štítky festival, Město lidem, lidé městu, České Budějovice, umění, pláž, Malše, kulturní akce, Drbna.cz, Piaristické náměstí, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Město lidem, lidé městu nabídne rozmanitý program. Na slepém rameni vznikne pláž  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.