Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nové dívky Terezy z Davle budou k vidění v Zámecké jízdárně v Hluboké nad Vltavou

Výstavu nejznámější české fotografky ženského aktu, tvořící pod tajemným pseudonymem Tereza z Davle, uvede Alšova jihočeská galerie. Expozice s názvem Neue Mädchen bude v Zámecké jízdárně v Hluboké nad Vltavou k vidění od pondělí 23. října až do 11. února příštího roku. Vernisáž výstavy je na programu v neděli 22. října od 15 hodin.

První záběry z nové série smyslných černobílých snímků vystavených v galerii Zámecké jízdárny v Hluboké nad Vltavou pořídila autorka už v roce 2012, ale těžiště celého cyklu vzniklo teprve letos. Němčina a lehce provokativní název výstavy naznačují, že se těsně váže k prostředí jihočeských Sudet, nejvíce okolí Českého Krumlova, kde fotografka momentálně žije.

„Odtud také pochází většina dívek na snímcích. Často se jedná o ženy z jejího bezprostředního okolí, ale k práci na tomto projektu Tereza z Davle vůbec poprvé přizvala i profesionální modelky," uvedl kurátor výstavy Radek Wohlmuth.

Také Neue Mädchen dokazují, že Tereza z Davle dál zůstává věrná ženskému tématu, svému autorskému vidění i analogové ručně zvětšované fotografii na barytovém papíře, jimiž přitahuje pozornost už celá dvě desetiletí. To je i důvod, proč je součástí výstavy, kromě nového projektu, také neformální retrospektiva, která dává možnost uvidět ve spontánním osobním výběru nejslavnější a nejoblíbenější snímky jedné z nejvýraznějších českých glamour fotografek současnosti.

Srovnání pak ukazuje, že ani nové snímky, které nově charakterizuje minimální líčení a větší zaměření na příběh až po filmovém způsobu, neztrácejí nic ze své přirozenosti a sex-appealu.


Výstava Terezy z Dafle s názvem Neue Mädchen bude v Zámecké jízdárně v Hluboké nad Vltavou k vidění od pondělí 23. října. 

Autoři | Foto Facebook Tereza z Davle

Štítky Neue Mädchen, Tereza z Davle, fotografka, výstava, jízdárna, Hluboká nad Vltavou, Davle, fotograf, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, vernisáž, Radek Wohlmuth, Sudety, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové dívky Terezy z Davle budou k vidění v Zámecké jízdárně v Hluboké nad Vltavou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.