Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Na Helfenburku padla poslední klapka. Natáčení pohádky Zakleté pírko jde do finále

Na jihu Čech se točí další pohádka z dílny Zdeňka Trošky. Podle režiséra není Zakleté pírko klasickou pohádkou. I když prozradil, že vše nakonec dobře dopadne, hlavním hrdinou nebude žádný princ, který nakonec získá půl království a princeznu k tomu.

Pro poslední klapku si Zdeněk Troška vybral kulisy hradu Helfenburk u Bavorova. Na place se dnes objevil například Lukáš Pavlásek coby vodník. Jeho postava je jednou z hlavních. Troška zlehka poodhalil děj pohádky. Hlavní postavou je Aninka, která žije na statku se svými dvěma sestrami, které jsou nafoukané a zlé. Jednoho dne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se Aninka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Aninka se tak spolu s vodníkem musí vydat do světa.

„Moje postava vodníka, je taková spíš srandovní. Je milý, pomáhá té hlavní hrdince v putování za Vítkem. Se Zdeňkem dělám poprvé a je to bezvadné. Je výborně připravenej, prostě profík,“ řekl ke své postavě Lukáš Pavlásek.

Pojmout pohádku trošku jinak se režisér rozhodl hned z několika důvodů. Hlavním je ale větší prostor pro něžné pohlaví v situacích, kdy jde o něčí záchranu.

„Vždy to bylo tak, že chlapec vysvobozoval zakletou princeznu. Teď je tím hrdinou udatná dívenka, která se snaží vysvobodit prince Vítka, kterého zlá čarodějnice, kterou si odmítl vzít za ženu, proměnila v ptáka. Na Helfenburku je dnes poslední den natáčení,“ řekl Zdeněk Troška.

Pohádka spatří světlo světa 17. prosince, kdy v předpremiéře nastoupí do multikin. Do široké distribuce se pak Zakleté pírko dostane 2. ledna.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Zakleté pírko, Zdeněk, Troška, Helfenburk, pohádka, Zdeněk Troška, Česko, Lukáš Pavlásek, finále, Bavorov, režisér, protagonista

FOTO/VIDEO: Na Helfenburku padla poslední klapka. Natáčení pohádky Zakleté pírko jde do finále  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.