Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Baví mě propojovat hudbu a malbu, říká umělec Vladimír Kiseljov. V Pianu představil své obrazy

Souzvuk hudby a malby. Tak se jmenuje výstava multiumělce Vladimira Kiseljova, který včera svá díla představil na vernisáži v administrativním centru Piano. Hosté mohli kromě hotových obrazů na vlastní oči vidět, jak mladý umělec pracuje. Součástí večera byla také klavírní minikoncert Ondřeje Kováře.

Úvodního slova na vernisáži se ujal ředitel Alšovy jihočeské galerie Aleš Seifert. „Vladimír Kiseljov je známý tím, že svojí hudbou žije a snaží se ji převádět do malby. Myslím, že se mu to daří, používá velmi specifické postupy a pro osazenstvo to bude hodně překvapující,“ řekl po zahájení.

Obrazy na výstavu vznikaly v průběhu tří let. Inspirací byla Kiseljovovi hudba. „Ta díla jsou takovou formou mojí komunikace. Jsou to obrazy něčeho, co se nedá říct slovy, většinou je to nějaká energie a něco neviditelného. Často je to inspirováno hudbou, protože hudba ukazuje energii cítitelně, a stejně tak ji přibližuje i obraz. Baví mě propojovat hudbu a malbu," řekl k výstavě sám autor. Na obrazech pracoval zhruba tři roky.

Program byl doplněn o živou malbu obrazu. Během patnácti minut nakreslil Vladimír Kiseljov za doprovodu klavírního vystoupení Ondřeje Kováře obraz anděla. Rozdíl v malování v ateliéru a před publikem je podle umělce velký. „Ukáže se, jakou mám technickou schopnost namalovat to, co mi přijde jako nápad, jak to dokážu v časovém horizontu patnácti minut namalovat. Zatím se mi to vždycky podařilo tak, jak jsem chtěl. Je to o tom, otevřít se inspiraci. V té chvíli neexistuje čas,“ vysvětlil Vladimír Kiseljov.

V Budějcích vystavoval umělec poprvé. „Ještě jsem tady nebyl, ale myslím že tady v budoucnu nějakou výstavu určitě udělám,“ řekl na závěr. Akci pořádalo BYDLENÍČKO a Bistro PIANO.

Vernisáž výstavy Souzvuk malby a hudby

Pátek, 1. listopadu 2019, 12:26

Vernisáž výstavy Souzvuk hudby a malby
Vernisáž výstavy Souzvuk hudby a malby

Foto Zuzana Reifová

Štítky Vladimír Kisejlov, vernisáž, výstava, hudba, Vladimír Kiseljov, klavír, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou

Baví mě propojovat hudbu a malbu, říká umělec Vladimír Kiseljov. V Pianu představil své obrazy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.