Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Prožijte advent a pohádku Vánoc v Třeboni

Odložte všechen předvánoční spěch a shon a přijeďte se svátečně naladit do Třeboně. Přivítají vás slavnostně vyzdobené uličky i hlavní náměstí se stánky, dřevěným betlémem a velkým adventním věncem na renesanční kašně. V malebných kulisách historické perly u rybníka Svět je pro vás v době adventní a vánoční připraven také bohatý kulturní program – trhy, slavnosti, koncerty, výstavy, divadelní představení, pohádky, komentované a kostýmované prohlídky, živý betlém i nadílky pro ty, kdo byli celý rok hodní. Nenechte si ujít ani svět rozmanitých chutí a vůní. Ochutnejte úlovky ze sítí, staročeské rožmberské pokrmy, horké nápoje i hříšné a zároveň božské laskominy zdejších cukrářů. Předvánoční a vánoční Třeboň má pro vás všechny své brány dokořán.

Dvacátý sedmý vánoční strom z dolnorakouského Schremsu se letos v Třeboni rozsvítí v sobotu 30. listopadu. V 10 hodin bude zahájen celodenní program akce příjezdem pana poštmistra, který přímo na Masarykově náměstí otevře pobočku Ježíškovy pošty.

Pak bude následovat celodenní program Třeboň plná Andělů. Slétnou se k nám andílci nebeští i pozemští. Pod jejich dohledem si užijete trh s andělským rojením, můžete si vyrobit andělské dekorace, navštívit prodejní výstavu Jsem Tvůj anděl ve foyer divadla, zhlédnout loutkové divadlo, vystoupat za anděly až do nebíčka na věž staré radnice a mnoho dalšího. Těšit se můžete také na andělský zvonkový průvod. Vychází se v 16.45 ze zámeckého nádvoří. Vítáni jsou andílci v převlečení i bez, ti, co se snesou z nebe i ti, co se tam teprve chystají.

Rozsvícení vánočního stromu a Třeboň plná andělů odstartují pestrou mozaiku adventních programů po celém městě. Podrobný program a více informací získáte na webu a facebooku itrebon.cz.

O adventních nedělích jste zváni ke slavnostním setkáním a zapálení adventních svící u velkého adventního věnce u kašny na Masarykově náměstí.

Náruč krásných romantických akcí a hrané kostýmované prohlídky s názvem První knížecí vánoce má pro vás připraven také třeboňský zámek.

Sváteční období ukončí tradiční Novoroční ohňostroj, který rozzáří třeboňské nebe 1. ledna 2020. V 17:30 bude sváteční program na Masarykově náměstí zahájen koncertem Trumpet Tune Brass a samotná ohňostrojná show vypukne v 18 hodin.  I letos se můžete těšit na úžasné představení plné barevných světelných efektů v doprovodu dramatické hudby.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky advent, Vánoce, Třeboň, kultura, pohádka, Svět (rybník), koncert, výstava, kašna, slavnost, živý betlém, divadelní představení, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prožijte advent a pohádku Vánoc v Třeboni  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.