Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Letní kina, farmářské trhy nebo jóga. Co podniknout v Budějcích tento týden?

Léto je v plném proudu a s ním i kulturní program v Budějcích. Tento týden je připraveno hned několik akcí, které stojí za zmínku. Dáte přednost letnímu kinu nebo vyrazíte za hudbou do centra?

Letní kina

Tento týden se můžete těšit hned na několik skvělých filmů v Letním kině Háječek. V úterý si přijdou na své milovníci Star Wars. Promítat se bude Epizoda V: Imperium vrací úder. Čtvrteční večer bude patřit české komedii Ženy v běhu a pátek romantické komedii Půlnoc v Paříži.

Start je ve 21 hodin a vstupné je 50 korun.

První letní kino představí ve středu také Žižkárna. A program bude doslova fajnový. Promítat se bude totiž kultovní filmový muzikál Kouř.

Start je ve 21 hodin a vstupné je 50 korun.

Farmářské trhy

Ani tento týden nebudou chybět oblíbené farmářské trhy. Na Piaristickém náměstí se konají tradičně ve čtvrtek a v sobotu. Tento týden se ale kvůli hudebnímu festivalu sobotní trhy ruší a zůstávají jen ty čtvrteční.

Pokud ale přeci jen chcete vyrazit na trhy o víkendu, zamiřte v neděli do Žižkárny.

Start je v 7:30.

Zdroj: Facebook Trhy v Žižkárně


Hudba

V pátek odstartuje na Piaristickém náměstí desátý ročník Jihočeského jazzového festivalu. Letošní program bude postavený na českých muzikantech, vystoupí ale také jeden slovenský host.

Start je v 17:30 a vstupné je 100 korun.

Náměstí Přemysla Otakara II. rozezní tradiční Hudební večery. V úterý nás čeká jazz-funk v podání skupiny Výborný trio o dva dny později můžete zajít na country Weekend. V případě nepříznivého počasí se koncerty přesouvají na radniční nádvoří.

Start je v 19 hodin.

Hudebně ožije ve čtvrtek také pasáž mezi Krajinskou a Českou ulicí. Kouzelná budějcká ulička nabídne seskupení Camerata Mandolino, kde se potkává mandolina, housle, viola a violoncello. Na programu je Francesco G.Giuliani - Quartetto Re maggiore, prosecco, dobrá káva a zmrzlina.

Start je v 17 hodin a vstupné je dobrovolné.

Sport

Co se stane, když spojíte krásné místo, dobré jídlo a jógu? Jedinečný letní Jógový večer na střeše Heaven gymu, který povede Dominika Červenková. Těšit se můžeme na devadesát minut jógy, a po lekci na sladké a slané občerstvení.

Start je v 18:00. Místa je nutné si zarezervovat.


Zdroj: Facebook Střecha Heaven gym

Pro fanoušky adrenalinu bude skvělou volbou sobotní Skate contest v Parku 4 Dvory. Připraveno je několik menších výzev, a také koncert skupiny Pacino.

Start je v 16 hodin.

Za jógou můžete v neděli vyrazit také do Stromovky. Lekcemi provází zkušení instruktoři International Yoga Academy & Yoga Federation of Europe. Lekce jsou zdarma a v případě špatného počasí se nekonají.

Start je v 17 hodin.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, sport, České Budějovice, letní kino, farmářský trh, jóga, Star Wars, Facebook, Star Wars: Epizoda V – Impérium vrací úder, Paříž, Ženy v běhu, Přemysl Otakar II., Dominika Červenková, Pacino

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Letní kina, farmářské trhy nebo jóga. Co podniknout v Budějcích tento týden?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.