Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Multižánrový festival Houpačka je tu. Velešín se dočká již devátého ročníku. Kdy?

PR článek

Houpačka je koncepčně ojedinělá akce pro celou rodinu, ve které se těm nejmenším, ale i dospělákům, prezentují alternativní hudební, umělecké, sportovní, ale i jiné projekty, s nimiž se běžně nesetkáte. Na co se tedy můžete těšit a kdy?

V sobotu 13. 8. 2022 v areálu fotbalového hřiště ve Velešíně se ve 13:00 hodin otevřou brány zábavě. Děti do 12 let a ZTP mají vstup zdarma.

Dětské návštěvníky potěší celá řada zábavných atrakcí, dílen či soutěží. Dospělí se v hudební části festivalu mohou těšit na Prago Union od 15:30, dále na kapelu s nejoriginálnějším názvem Parta vynikajících lidí a v závěru na Aiko či Papalescu2. Nechat se unést můžete nejen hudbou, ale i uměním Taekwon-da Velešín nebo písečným uměním studia Blue Mandarin. O vibraci bránic se vám postará komik Miloš Knor.

Festival dále nabízí prostor neziskovým organizacím pro jejich prezentace. Ale hlavně zde najdete příležitost pomoci rodinám, a především dětem s SMA (spinální svalová atrofie).

Spolek 2/4, organizátor festivalu Houpačka, se tímto projektem snaží získat finanční prostředky právě na podporu dětí a rodin s SMA. Stejně jako vloni bude i letos nabytý obnos použit na financování oddechových a psycho-rehabilitačních pobytů dětí s SMA. Navíc přispěje na nákup nezbytných kompenzačních pomůcek pro dvouletého Tadeáška, u něhož byla tato diagnóza zjištěna teprve nedávno.

Součástí festivalu je i benefiční běh pro „smáčky“, který odstartuje ve 14:00 hod z parkoviště Jihostroje ve Velešíně. Je možné ho absolvovat jakýmkoli bezmotorovým způsobem.

Na místě se budou prezentovat i Amnesty International, Paměť národa Jihočeského kraje, Metoděj z.s. (vzácná metabolická onemocnění), pacientská organizace smaci / Spinální svalová atrofie/, BESIP a další.

Po celý den bude probíhat benefiční trh, na kterém budou dobrovolníci bez nároku na odměnu nabízet originální výrobky či služby.

K dispozici bude stanová vesnička, parkování zdarma, catering. Spolek 2/4 pracuje na projektu bez nároku na odměnu!

KONTAKT:
E-mail: kamil.zeman@seznam.cz
Mobil: +420 606 148 544

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky festival, kultura, Prago Union, Aiko, Papalescu2, Velešín, projekt, rodina, spinální svalová atrofie, Miloš Knor, Amnesty International, umění, Jihostroj, BESIP, Paměť národa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Multižánrový festival Houpačka je tu. Velešín se dočká již devátého ročníku. Kdy?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.