Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Užijte si Advent na Písecku, Blatensku, Strakonicku i Vodňansku

PR článek

Letošní Advent nabízí po dvouleté pauze konečně spoustu zábavy bez omezení. Pořadatelé připravili pro místní i návštěvníky opravdu bohatý program tak, aby si děti i dospělí co nejvíce užili čekání na Ježíška. Vše začíná o první adventní neděli 27. listopadu a končí až se Štědrým dnem a vánočními svátky.

Advent v Písku

V Písku se celé období odehrává pod taktovkou akce nazvané Advent v Písku, která i letos nabídne 27. listopadu od 16 hodin Slavnostní rozsvícení vánočního stromu s nebeskou poštou, 5. prosince od 16 hodin Mikulášskou nadílku, od pátku 9. prosince do neděle 11. prosince Vánoční řemeslné trhy s bohatým doprovodným programem na Bakalářích i živý betlém s Betlémským světlem v neděli 18. prosince. Písek se již tradičně stane i městem betlémů. Bude jich pět a ozdobí veřejná prostranství po celém městě. Vše potřebné se dozvíte na stránkách Advent v Písku.

Do Blatné na zámecké trhy letos i s bruslemi

Vánoční trhy na nádvoří blatenského zámku budou letos každou adventní sobotu i neděli od 10 do 17 hodin. Trhy doplní letošní novinka – Kouzelné kluziště, které bude na nádvoří zámku až do 12. března denně od 10 do 17 hodin. A pokud brusle nemáte, na zámku si je můžete zapůjčit. V zámeckém parku se na vás těší místní daňci, pávi i alpaky.

V městském muzeu Blatná můžete navštívit nádhernou výstavu z díla ilustrátora a tvůrce dětských prostorových knih Vojtěcha Kubašty. K tomu spousta vyhlášených blatenských kaváren a cukráren, město růží se o letošním Adventu určitě vyplatí navštívit.

Strakonice se pochlubí rekonstruovaným muzeem i originální zvonohrou

Adventní trhy pod Rumpálem proběhnou letos na nádvoří strakonického hradu od pátku 2. prosince do neděle 4. prosince. A když už ve Strakonicích budete, určitě navštivte expozice místního Muzea středního Pootaví, které v minulých letech prošlo rozsáhlou rekonstrukcí a nabízí skutečně bohaté zážitky, včetně tradiční výstavy betlémů. 4. prosince v 15 hodin navíc na strakonické Velké náměstí dorazí největší česká pojízdná zvonohra sestavená z 57 zvonů o celkové hmotnosti 12 tun. Užít si tak můžete hodinový netradiční koncert originálního hudebního nástroje.

Do Vodňan na vyhlášenou Mikulášskou

Průvod Mikuláše s anděly Živa Poppy Teatre vyjde 5. prosince v 15 hodin od místního kulturního domu a vydá se na vodňanské náměstí, kde v 17 hodin vyvrcholí celá akce Krampus a ohňovou show. 18. prosince se můžete vydat na Adventní trhy s bohatým doprovodným programem, které budou na náměstí Svobody od 10 do 17 hodin.

Zajímavé akce pro celou rodinu najdete samozřejmě i v menších obcích celé turistické oblasti. Aby se vám výlety za předvánoční atmosférou lépe plánovaly, je pro vás připraven podrobný přehled všech akcí na webových stránkách.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky advent, písecko, blatensko, strakonicko, vodňansko, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Užijte si Advent na Písecku, Blatensku, Strakonicku i Vodňansku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.