Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Bohatý program nabídnou Trocnovské slavnosti, letní kino ukončí sezonu

Hned několik zajímavých akcí se koná v nadcházejících dnech v Jihočeském kraji. V pátek začínají Trocnovské slavnosti, které potrvají až do soboty. Tábor hostí turnaj v americkém fotbale a letní kino láká na poslední akci letošní sezony.

Pátek 8. 9.

Burgery se vrací do Budějc

Od pátku do neděle hostí nákupní centrum Géčko Burger Street Festival. Na akci dorazí přední výrobci burgerů z celé republiky. Kromě toho mohou lidé ochutnat i další jídla. Chybět nebude ani program pro děti. Akce se koná v pátek a v sobotu od 10 do 21 hodin, v neděli končí o hodinu dříve. Vstup je zdarma. 

Trocnovské slavnosti u pomníku

Jihočeský kraj a Jihočeské muzeum zvou na dvoudenní Trocnovské slavnosti. Ty se konají v pátek a v sobotu. Vstup je zdarma a program nabídne v pátek bubenickou show či koncert Petra Koláře a Tlusté Berty, v sobotu se mohou návštěvníci těšit na ukázku sokolnictví, šermířské povídky, ukázku historických řemesel a mnoho dalšího. V 17:00 hodin začíná promítání snámku Jan Žižka.

Sobota 9. 9.

Na sousedské slavnosti si lidé vymění knihy a přinesou domácí pochoutky

V českobudějovické Havlíčkově kolonii se od 10 hodin koná Sousedská slavnost u Modrého mostu. Lidé se mohou těšit na dobré jídlo, které mohou sami donést, sportovní soutěže, program pro děti či výměnu knih mezi místními a mnoho dalšího. Akce končí ve 21:00 hodin.

Tábor zve na americký fotbal

Turnaj s názvem Summer Games je neoficiální turnaj v americkém fotbale, který se každoročně pořádá v Táboře pod záštitou týmu Tábor Foxes. Akce se koná v sobotu od 12 hodin na Svépomoci.

Summer Games jsou zpět, tentokráte s pořadovým číslem 4

Turnaj s názvem Summer Games je neoficiální turnaj v americkém fotbale, který se každoročně - výjimkou jsou pandemické roky - pořádá v Táboře pod záštitou týmu Tábor Foxes. Cílem tohoto turnaje je odehrání několika zápasů, které pro většinu týmů...

Návrat krále ukončí sezonu 

S letošní sezonou se v sobotu od 18:00 hodin loučí budějcké Letní kino Háječek. Ve 20:00 hodin začne promítání snímu Pán prstejnů: Návrat krále. Plné vstupné je 100 korun, zlevněné 50. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kultura, tábor, vltava, kultura, sport, české budějovice, jídlo, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Bohatý program nabídnou Trocnovské slavnosti, letní kino ukončí sezonu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.