Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Začíná Den architektury. V Žižkárně budou farmářské trhy, na Sokoláku western

Přelom září a října je tady a s ním také přehled toho, kam můžete o nadcházejícím víkendu vyrazit. Koná se několik tradičních poutí, začíná festival Den architektury, připravena je Drakiáda na Složišti nebo Budějovický western na Sokoláku. V neděli nebudou chybět Farmářské trhy v Žižkárně.

Pátek 29. září 

Den architektury

Už v pátek odstartuje po celé republice festival Den architektury. Výjimkou neboudou ani České Budějovice, kde se můžete zajít podívat na Lannovu vilu nebo například do vily na Lineckém předměstí.

Více innformací tady.

Strakonická Václavská pouť

Ve Strakonicích začíná v pátek Strakonická Václavská pouť. Akce podle organizátorů nabídne pouťové atrakce, stánkový prodej a kulturní i sportovní program.

Více informací tady.

Svatováclavské slavnosti

Do Českého Krumlova můžete vyrazit tradiční podzimní slavnosti. Těšit se můžete na bohaté kulturní, ale i gastronomické zážitky. Společně se slavnostmi se ve městě koná také Mezinárodní folklórní festival, v rámci kterého se po celém historickém centru představí několik souborů. Součástí programu je také Svatováclavský jarmark.

Více informací tady.

Sobota 30. září

Víkend z druhé ruky

Do Víměníku můžete o víkendu vyrazit na bazar oblečení. Kromě toho ale organizátoři přichystali také pohádku a recyklo workshop pro děti i dospělé. V nedělí se pak koná tradiční blešák. 

Více infromací tady.

Drakiáda na Složišti

Pokud patříte mezi fanoušky pouštění draků, určitě v sobotu vyrazte na Složiště, kde se bude od 10 do 12 konat Drakiáda. Můžete si zasoutěžit ve dvou kategoriích, a to nejlépe létající drak a nejhezčí malovaný drak a vlastnoručně vyrobený drak. 

Více informací tady.

Budějovický western

Na Sokolák se v sobotu chystají indiáni a kovbojové. Bude se tady konat akce Budějovický western. Připraven je bohatý program, těšit se můžete na indiánské tance, kovbojskou show nebo jízdu na koních.

Více informací tady.

Neděle 1. října

Farmářské trhy v Žižkárně

Koupit si něco dobrého od farmářů, vypít si výběrovou kávu a potkat známé. To jsou už tradičně trhy v Žižkárně. Ty první podzimní jsou na programu už tuto neděli. Začínají v 9 a vyrazit tam můžete až do 13 hodiny.

Více informací tady.

Tradiční pouť v Záhoří

V Záhoří u Písku se v neděli koná tradiční pouť. Připrav je rozsáhlý stánkový prodej, tradiční atrakce a chybět nebude ani mše.

Více informací tady.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Trhy v Žižkárně

Štítky kulturní tipy, kultura, tipy, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Začíná Den architektury. V Žižkárně budou farmářské trhy, na Sokoláku western  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.