Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dopřejte si adventní Písek

PR článek

Město Písek se může pochlubit širokým pásmem adventních akcí. Každou adventní neděli se ve třetím největším městě jižních Čech koná akce, která vám zpříjemní čekání na Ježíška. Písek má však co nabídnout i ve všední dny.

Každý den v Písku můžete navštívit svaté rodiny, které jsou umístěny v nejzajímavějších částech historického centra. Už na konci listopadu, před prvním adventním víkendem, budou instalovány betlémy z kovu, dřeva i slámy ke Kamennému mostu, do hradebního příkopu, do Palackého sadů i na Velké náměstí. Zde je navíc denně otevřena adventní kavárna pod širým nebem s jitrnicemi, trdlem a vánočními nápoji. Navíc je tento rok pro vás připravena hra v podobě procházky po píseckých betlémech. Stačí kliknout na hry.piseckem.cz. Kdo projde trasu všech betlémů, dostane malou odměnu v Infocentru Písek a může se také zaregistrovat do soutěže o hodnotné ceny.

3. 12. 2023 od 16 hodin vyroste na Velkém náměstí úřad nebeské pošty. Všechna přání Ježíškovi před zraky diváků pak odveze nebeský posel a rozzáří se vánoční strom, jehož světlo odstartuje celý adventní program. Rozzářené od té doby budou i písecké fontány a další písecká zákoutí. Každý den po setmění se můžete nechat okouzlit trasou píseckých betlémů a světel. Nejpůsobivější je pak světelná voda nad vašimi hlavami v Karlově ulici.

Vánoční řemeslné trhy startují 15. 12. 2023 od 14 hodin a nabídnou možnost nákupu rukodělných výrobků a široké spektrum dobrot a nápojů. Malé potěší dobový kolotoč, větší zase staročeská zabijačka v sobotu dopoledne.

Živý betlém s velbloudem, oslíkem i svatou rodinou se koná 23. 12. 2023 od 13 hodin na Bakalářích a setrvá do večerních hodin. Na Štědrý den pak nejen písecké potěší vytrubování. Zvuk trubky rozezní tradičně různé kouty města Písku. Kompletní program najdete zde.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky písek, advent, program, kultura, vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopřejte si adventní Písek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.