Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Klášter Borovany láká na léto plné koncertů, divadel a akcí pro děti

PR článek

V létě se zahrady borovanského kláštera každoročně proměňují na prostor s jedinečnou atmosférou, kde se prolíná kouzlo minulosti se současnou kulturní scénou. Přijďte se bavit a užívat si krásu letních večerů v historickém prostředí. Borovanská kulturní mozaika nabízí širokou škálu žánrů pro děti i dospělé.

Pohádkové středy: Husiti!

24. července od 17 hodin

Každou červencovou středu se zahrada kláštera změní v pohádkovém království. Divadlo Dokola zahraje loutkovou inscenaci Husiti!. O tom, jak malá jiskra stačí na to, aby se zažehl plamen, který zapálil celou Evropu. V hravém podání a pěkně od podlahy postupně diváci zažijí všechny významné události a osobnosti husitských válek.

Hop Trop

25. července od 19 hodin

Koncert kapely, která je stálicí na scéně trampské hudby už plných 40 let a od svého vzniku hraje stále v původním složení: Jaroslav Samson Lenk, Ladislav Huberťák Kučera a Jaromír Šroub Vondra. Během koncertu zazní písně jako Silver Hill, Valouny a Obchodník s deštěm. Nebudou chybět ani známé hity Amazonka, Tři kříže, Jonatán, a také vodácké písničky, které vznikly spoluprací souboru se známým spisovatelem Zdeňkem Šmídem.

Pohádkové středy: Kuchyňská skříň

31. 7. od 17 hodin

Představení plné zpěvu, doprovázené hrou na nádobí, flétnu, kytaru či akordeon. Pohádka o nešťastně zamilovaném hrnci, který nepřeje lásce princezny vařečky a smaltované mísy. Nakonec se ale láska dvou zamilovaných přece jen šťastně naplní. Hraje Divadlo Pruhované panenky.

The CELLO Boys

1. srpna od 20 hodin

Připravte se na hudební show, která vás dostane na nohy. The CELLO Boys představují neuvěřitelně originální a jedinečný zvuk, který nikde jinde v České republice nenajdete. Dvě elektrická violoncella a bicí souprava vytváří hudební atmosféru, která vám doslova rozproudí krev.

S vlastními virtuózními úpravami skladeb od Iron Maiden, AC/DC, Pendulum, Imagine Dragons a dalších rozproudili davovou vášeň na festivalech a koncertech po celé naší zemi i v zahraničí. Jejich autorské skladby přidají pořádný beat do celého koncertu. Přijďte si užít jedinečný zvuk, který vám zanechá v srdci nezapomenutelný dojem.

Vzpomínka na Karla Gotta a českou písničku

9. srpna od 20 hodin

Koncert je složený výhradně z českých skladeb, při kterých budeme vzpomínat především na božského Karla Gotta, ale zazní i písně Waldemara Matušky, Hany Hegerové, Marie Rottrové, Věry Špinarové a dalších.

Večerem provází kapela The People - třináctičlenná energická kapela s velkou dechovou sekcí.

Portless

16. srpna od 20 hodin

Koncert kapely do roku 2012 známé jako Support Lesbiens. Spoluzakladatelem a dlouhá léta i tváří kapely je Kryštof Michal, který zde působí společně se třemi původními členy Support Lesbiens. Jako host s kapelou vystoupí vynikající rapper Henry BiggDawg. Na koncertě zazní jak známé hity Support Lesbiens, tak nové skladby.

Pohádky do kapsy

25. srpna od 15 hodin

Vezměte svoje děti do divadla. Nejkrásnější české pohádky ve hravém a vtipném podání s písničkami potěší i pobaví malé diváky i celé rodiny. Přijďte na setkání s Karkulkou, Perníkovou chaloupkou, Princeznou na hrášku, Budulínkem i se zvířátky, která přemohla loupežníky. Prožijeme společně vzácné příběhy o přátelství a lásce, o statečnosti i obyčejných lidských slabostech, kde dobro nakonec vždycky zvítězí. Hraje Divadlo A. Dvořáka Příbram.

Figaro

28. srpna od 19 hodin

Hudební komedie na motivy děl W. A. Mozarta, L. da Ponteho a P. A. Beaumarchaise o záletném hraběti, kterého potrestá i napraví láska, důvtip a šarm nejen vlastní manželky, ale také mazaného sluhy Figara a jeho vtipné a energické milé Zuzanky. S úctou i nadhledem vzdáváme touto hrou se zpěvy hold klasikovi francouzské komedie, ale také geniální hudbě W. A. Mozarta, kterému právě díky „Figarce“ jeho Češi rozuměli a rozumějí. Hraje Divadlo A. Dvořáka Příbram.


Navštivte Klášter Borovany a vytvořte si nezapomenutelné letní vzpomínky. Více informací a kompletní program najdete na www.borovansko.cz. Zvýhodněné vstupenky jsou v předprodeji v borovanském infocentru, nebo na www.cbsystem.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Borovany, klášter, koncerty, divadlo, léto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klášter Borovany láká na léto plné koncertů, divadel a akcí pro děti  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.