Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Na náměstí bude Koncert Solidarity, u Modrého mostu se koná sousedská slavnost

O nadcházejícím víkendu nás kromě krajských voleb čeká také několik kulturních akcí. V pátek můžete zajít na náměstí Přemysla Otakara II. na Koncert solidarity. V sobotu se na Piaristickém náměstí konají tradiční farmářské trhy. Vyrazit ale také můžete do divadla nebo kina.

Pátek 20. září 

Koncert Solidarity

V pátek odpoledne se na náměstí Přemysla Otakara II. koná Koncert Solidarity. Kvůli povodním, které o minulém víkendu zasáhly Českou republiku, se rozhodli organizároři akci přejmenovat a věnovat akci těm, kterým povodňě zkomplikovaly život. Na koncertu vystoupí Ewa Farna nebo Tata Bojs. Po dobu vystoupení bude možné přispět pomocí QR kódu libovolnou částkou na pomoc lidem zasaženým povodněmi.

Od 16:30 do 21:00 bude navíc na místě k dispozici Oranžový přívěs EPP - Pomáhej Pohybem Nadace ČEZ, kde návštěvníci koncertu mohou svou energií přispět postiženým obcím z Jihočeského kraje.

Krkonoše – živá pokladnice přírody v Kotvě

V Kotvě se dnes večer promítá přírodopisný dokument, který představí to nejvzácnější, co lze v našich nejvyšších horách spatřit. Vrátí se v čase až do dob ledových a vzpomene na dodnes přeživší pamětníky dávné minulosti. Ukáže nejvíce chráněné oblasti Krkonošského národního parku, včetně jejich zástupců fauny a flory. Seznámí s nejvzácnějšími zástupci horských opeřenců, přiblíží utajený život jeleních tlup a nevynechá ani obyvatele pod hladinou potoků a řek, včetně vysokohorských rašelinových jezírek. Začátek je v 18:30.

Sobota 21. září

Farmářské trhy na Piarisťáku

V sobotu můžete vyrazit na tradiční farmářské trhy na Piaristické náměstí. Nakupte si od místních ovoce, zeleninu nebo květiny. Seženete určitě i něco dobrého k jídlu.

Sousedská slavnost u Modrého mostu

Po uplynutí jednoho roku pořádá iniciativa Sousedé z Havlindy už podruhé velkou podzimní Sousedskou slavnost na Modrém mostě. Na zelené louce u mostu přes řeku Malši připravila obyvatelům Havlíčkovy kolonie celý den kulturních, společenských a sportovních programů. Začátek je v 10 hodin. 

Beetlejuice Beetlejuice

V sobotu si také nenechte ujít dlouho očekávané pokračování oceňovaného filmu osobitého tvůrčího vizionáře Tima Burtona ponese název BEETLEJUICE BEETLEJUJICE. Film s dabingem se promítá v Kotvě od 17:30.

Neděle 22. září

Dětská neděle v Cinestaru

V neděli můžete s dětmi vyrazit na předpremiéru filmu Rozzum v divočině. Dětské odpoledne doplní doprovodný program fotokoutek, překážková dráha nebo programování robotů. Start je v 15 hodin.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky kultura, tipy, kulturní tipy, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Na náměstí bude Koncert Solidarity, u Modrého mostu se koná sousedská slavnost  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.