Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zábavné odpoledne Salesiáni dětem jako dar budějovičákům

Salesiánské středisko mládeže se rozhodlo připojit k oslavám města tím, co nejlépe umí – výchovou a vzděláváním dětí a mládeže. Na středu 26. 8. 2015 připravilo zábavné odpoledne „SALESIÁNI DĚTEM“ nejen pro děti a mládež, ale pro všechny obyvatele města České Budějovice. Na náměstí Přemysla Otakara II. v tento den vystoupí hudební kapely, vznikne obrovský pískový reliéf znaku města a pro návštěvníky bude připravena řada aktivit, soutěží a adrenalinových vystoupení.

V letošním roce si město České Budějovice připomíná 750 let od jeho založení. Středisko je rádo, že již 25 let je součástí tohoto města i Salesiáni Dona Boska společně se Salesiánským střediskem mládeže. Po celou dobu se věnují výchově a vzdělávání dětí a mládeže, sociální práci s rodinami a v neposlední řadě i charitativní a duchovní oblasti. V rámci tohoto jubilejního roku se rozhodlo Salesiánské středisko mládeže darovat obyvatelům města jeden dar v podobě zábavného odpoledne pod názvem „Salesiáni dětem“.

Tato akce je určena pro celou širokou veřejnost – pro malé děti, mládež, rodiny, ale i pro seniory. Hlavní program bude probíhat od 14 do 18 hod. Doprovodný program začne již v dopoledních hodinách, kdy na obřím pískovišti vznikne v písku z rukou místního sochaře Petra Schele reliéf znaku města České Budějovice a znaku Salesiánského střediska mládeže.

V rámci hlavního programu zábavného odpoledne si návštěvníci budou moci vyzkoušet řadu volnočasových aktivit, disciplín a soutěží. Zvláště nejmenší děti a jejich rodiče zveme od 14 do 16 hodin na soutěže, které budou probíhat na velkém pískovišti přímo na náměstí. Vzdělávání a výchovu mladých, které Salesiánské středisko mládeže nabízí, oceňuje i další z patronů akce rektor Jihočeské univerzity prof. Libor Grubhoffer. „Nesmírně si vážím skutečnosti, že Salesiánské středisko mládeže vytváří podmínky pro výchovu naší příští generace s důrazem na základní duchovní hodnoty, na potřebu vytvářet přátelské prostředí ve společnosti, na nutnost býti k dispozici všem potřebným a vážit si bližních bez rozdílu původu a přesvědčení. Mám radost z toho, že k Salesiánskému středisku mládeže má naše Jihočeská univerzita blízko nejenom místopisně, ale též četnými příznivci z řad našich studentů a zaměstnanců.“

Pro mládež bude v rámci akce „SALESIÁNI DĚTEM“ připraven workshop nejlepších českých parkouristů ze skupiny L.E.A.D. Na pódiu se během odpoledne vystřídají hudební skupiny 4D band a kultovní skupina The MASO, bubenická show a muzikál Šípková Růženka v podání dětí z Hudební školy Vojtěch. Každý z kolemjdoucích si může zdarma od 16 hodin vyzkoušet netradiční hru v nafukovací aréně BUMPER BALL.





Záštitu nad touto akcí převzal i Ing. Jan Bartošek, místopředseda Poslanecké sněmovny PČR, který je spojen se začátky Salesiánského střediska mládeže před 25 lety. „Záštitu nad akcí „Salesiáni dětem“ v Českých Budějovicích jsem přijal s radostí, protože v devadesátých letech jsem na Jihočeské univerzitě studoval a Salesiánské středisko jsem pravidelně navštěvoval. Jezdil jsem i jako animátor a vedoucí na Chaloupky (salesiánské letní tábory). Salesiánskému dílu fandím, protože se mimo jiné zaměřuje na práci s mladými lidmi ze všech sociálních skupin, která je pro budoucnost naší společnosti nesmírně důležitá,“ podtrhuje důležitost práce Salesiánského střediska mládeže místopředseda Ing. Jan Bartošek. 

Aktuální informace k této akci můžete sledovat na facebookové stránce střediska.

Celá akce se koná pod záštitou Ing. Jana Bartoška, místopředsedy Poslanecké sněmovny PČR, prof. RNDr. Libora Grubhoffera, CSc., rektora Jihočeské Univerzity a Ing. Martina Maršíka, Ph.D., náměstka primátora Č. Budějovic pro školství a sociální věci.

Tisková zpráva

Štítky Salesiánské středisko mládeže, České Budějovice, Salesiáni Dona Bosca, soutěž, Přemysl Otakar II., Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Jan Bartošek, Libor Grubhoffer, Poslanecká sněmovna ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zábavné odpoledne Salesiáni dětem jako dar budějovičákům  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.