Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Chcete ještě vidět sokolskou výstavu? Tak si pospěšte!

Budějčáci mají ještě do soboty poslední možnost vidět mimořádnou výstavu Sokol na jihu Čech, která je naistalována v Radniční výstavní síni na náměstí Přemysla Otakara II.

Letošní rok slaví nejstarší český tělocvičný spolek Sokol stopadesáté výročí  založení, a to nejenom u nás, ale téměř po celém světě.

V Praze roku 1962 se ustanovila první Tělocvičná jednota Pražská, která o dva roky později dostala název Sokol Pražský. Mezi zakládajícími členy nalezneme jména významných osobností českých dějin, jako například Jana Nerudu, Vojtu Náprstka, Karolínu Světlou nebo prvního náčelníka dr. Miroslava Tyrše.

Autory budějcké výstavy je Milada Pospíšilová a Ing. Zuzana Sekalová, které výstavu připravily za spolupráce Magistrátu města České Budějovice a odboru kultury a cestovního ruchu.

Můžete si zde prohlédnout různé sokolské artefakty, odznaky či vlajky. Samozřejmě nechybí ani velké množství dobových fotografií, na kterých je možné identifikovat i některé ze svých známých či příbuzných.

„Přišla jsem se podívat, protože je tady na fotografii vyobrazena moje babička Marie Nováková,“ sdělila Budějcké Drbně Anežka Nováková.

Štítky výstava, Česká obec sokolská, Přemysl Otakar II., Česko, Jan Neruda, Karolina Světlá, Vojtěch Náprstek, Miroslav Tyrš, Praha, Marie Nováková, České Budějovice, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chcete ještě vidět sokolskou výstavu? Tak si pospěšte!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.